spot_img
14.8 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăAnalizePremierul italian a anunțat că va demisiona luni

Premierul italian a anunțat că va demisiona luni

-

Premierul italian Matteo Renzi a anunțat duminică noaptea că luni își va depune demisia.

Italienii au respins masiv, duminică, reforma constituțională propusă de șeful guvernului de la Roma, Matteo Renzi, potrivit sondajelor realizate la ieșirea de la urne cu circa 60%, transmite AFP.

- Advertisement -

Într-o declarație făcută de la sediul guvernului, Renzi a admis că „Nu” a câștigat la referendum de o manieră clară și și-a asumat responsabilitatea înfrângerii.

„Am avut milioane de voturi, dar acestea nu sunt suficiente”, a declarat premierul italian, citat de EFE.

- Advertisement -

„Experiența mea de șef al guvernului se oprește aici”, a declarat Renzi, după înfrângerea sa la referendumul privind reforma constituțională, precizând că va depune demisia, luni, la finalul unui consiliu de miniștri, transmite AFP.

EFE scria anterior că tendința arătată de primele rezultate ale numărării oficiale a voturilor de la referendumul privind reforma constituțională confirmă înfrângerea premierului italian, Matteo Renzi, notată de primele sondaje difuzate la închiderea urnelor.

Conform datelor ministerului de Interne, „Nu” obținea, la 45 de minute de la închiderea urnelor, circa 60% din voturile numărate, în timp ce tabăra „Da” se situa în jurul lui 39%.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img