spot_img
20.3 C
București
joi, septembrie 28, 2023
AcasăUncategorizedPremierul din Sri Lanka va demisiona

Premierul din Sri Lanka va demisiona

-

Premierul Sri Lanka Ranil Wickremesinghe a confirmat sâmbătă că va demisiona.

- Reclama -

„Pentru a asigura continuarea Guvernului, inclusiv siguranța tuturor cetățenilor, accept cea mai bună recomandare a liderilor de partid de azi de a face loc unui Guvern cu toate partidele”, a scris el pe Twitter. „Pentru a facilita acest lucru, voi demisiona din funcția de prim-ministru”.

Anterior, portalul de știri al țării Newsfirst a raportat că Wickremesinghe a fost de acord să demisioneze. „Prim-ministrul este gata să demisioneze”, a spus portalul în urma unei întâlniri a liderilor partidelor politice condusă de președintele parlamentului Mahinda Yapa Abeywardena.

Wickremesinghe le-a spus participanților la întâlnire despre decizia sa, potrivit portalului. Premierul din Sri Lanka va demisiona după formarea unui guvern format din toate partidele.

Mii de protestatari au ieșit sâmbătă pe străzile din Colombo, cerând demisia șefului statului în exercițiu, Gotabaya Rajapaksa. Au reușit să pătrundă în reședința lui, iar mai târziu – în reședința primului ministru. Peste 30 de persoane au fost rănite în timpul protestelor, inclusiv mai mulți polițiști.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img