spot_img
7.1 C
București
sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăAnalizePremierul Ciucă: Suplimentăm cu un miliard de lei bugetul schemei de ajutor...

Premierul Ciucă: Suplimentăm cu un miliard de lei bugetul schemei de ajutor de stat dedicat investiţiilor importante în economie

-

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că la rectificarea bugetară va fi suplimentat cu un miliard de lei bugetul schemei de ajutor de stat dedicat investiţiilor importante în economie. Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a precizat că rectificarea va fi una pozitivă, prioritate având măsurile din pachetele de sprijin pentru economie şi cetăţeni.

- Reclama -

Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că vor continua discuţiile pe marginea rectificării bugetare. 

„Sunt în continuare în derulare analizele la nivelul fiecărui minister. La Ministerul Finanţelor s-a realizat închegarea tuturor datelor legate de execuţia bugetară pe primul semestru. Avem perspectiva unei bune funcţionări a tot ceea ce înseamnă serviciile publice oferite cetăţenilor şi plata drepturilor sociale, precum şi finanţarea programelor şi schemelor de ajutor de stat destinate susţinerii economiei şi, de asemenea, din cifrele pe care le-am avut la dispoziţie şi din discuţiile pe care le-am avut cu domnul ministru Câciu a reieşit foarte clar posibilitatea să suplimentăm cu un miliard de lei bugetul schemei de ajutor de stat dedicat investiţiilor importante în economie şi în felul acesta avem posibilitatea să ajungem la un buget de 7,4 miliarde de lei, aşa cum ne-am propus prin programul Sprijin pentru România. Sigur, există în continuare demersuri astfel încât, prin deciziile pe care le vom lua, să asigurăm într-un termen cât mai scurt punerea în transparenţă a rectificării bugetare”, a afirmat premierul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img