spot_img
24.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeLiderul senatorilor PNL: Ciolacu simte nevoia să mai bage aşa puţin băţul...

Liderul senatorilor PNL: Ciolacu simte nevoia să mai bage aşa puţin băţul prin gard

-

Liderul senatorilor PNL Daniel Fenechiu a declarat că există un protocol al coaliţiei pe care PNL îl va respecta, inclusiv prevederea privind rotativa premierilor. Liberalul consideră că afirmaţia lui Marcel Ciolacu potrivit căreia singura variantă sunt alegerile anticipate, în cazul în care nu va fi respectat protocolul, e un lucru care lasă de dorit din perspectiva responsabilităţii. „Nu poţi să agiţi un activ de partid, cum face Marcel Ciolacu, fluturând posibilitatea alegerilor anticipate. De ce? Pentru că PSD stă puţin mai bine în sondaje? Pentru că un anumit tip de populism al lor a fost tolerat de PNL, tocmai din dorinţa de a asigura stabilitatea guvernării?”, a adăugat Fenechiu.

„Există un protocol negociat şi asumat de partidele care formează coaliţia, iar PNL este un partid care-şi respectă înţelegerile. Fără îndoială, la nivelul PNL ne dorim să respectăm înţelegerile. România este într-o situaţie în care are nevoie să fie guvernată şi cu siguranţă, una din regulile esenţiale este să-ţi respecţi înţelegerile. Ce semnal am da în situaţia în care am încălca o înţelegere? Deci nu se pune această problemă”, a declarat Daniel Fenechiu, miercuri la RFI. 

El a mai spus că Marcel Ciolacu ştie foarte bine că PNL îşi va respecta înţelegerea stabilită prin protocolul coaliţiei de guvernare, însă „simte nevoia să mai bage aşa puţin băţul prin gard”.

„Este opinia domnului Ciolacu. Domnul Ciolacu ştie foarte bine că PNL îşi va respecta înţelegerea şi din punctul ăsta de vedere, din raţiuni strict electorale, domnul Ciolacu simte nevoia să mai bage aşa puţin băţul prin gard. Una peste alta, responsabilitatea noastră trebuie să fie dublată de responsabilitatea partenerilor de coaliţie şi personal, nu am nici un dubiu că responsabilitatea va prevala, în contextul care a fost invocat: problemele de la frontieră, criza energetică, inflaţia. Cred că este o greşeală imensă ca în momentul de faţă să ne gândim la alegeri anticipate şi la instabilitate, în contextul în care România în momentul de faţă trebuie să fie guvernată. De altfel, PNL a intrat în această coaliţie considerată nefirească, pe bună dreptate, cu partidul de stânga PSD, tocmai datorită faptului că ne-am dorit să asigurăm o majoritate largă, o stabilitate, să putem lua acele măsuri care să ajute atât economia românească, cât şi românii. Deci din punctul ăsta de vedere, PNL va fi un partid al stabilităţii, ne vom respecta înţelegerile şi cred că din partea PSD băgatul băţului prin gard, cu declaraţii gen alegeri anticipate şi alte lucruri sunt nişte lucruri care lasă de dorit din perspectiva responsabilităţii”, a completat Fenechiu.

Liderul senatorilor PNL a adăugat că „nu poţi să agiţi un activ de partid, cum face Marcel Ciolacu, fluturând posibilitatea alegerilor anticipate”.

„De ce? Pentru că PSD stă puţin mai bine în sondaje? Pentru că un anumit tip de populism al lor a fost tolerat de PNL, tocmai din dorinţa de a asigura stabilitatea guvernării? Nu, nu este în regulă, pentru că responsabilitatea nu doar a noastră, ci şi a lor trebuie să fie faţă de români”, a concluzionat Fenechiu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img