spot_img
2.4 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăAnalizePremierul Ciucă: România va continua sprijinul în plan energetic pentru Republica Moldova

Premierul Ciucă: România va continua sprijinul în plan energetic pentru Republica Moldova

-

Premierul Nicolae Ciucă a primit-o marţi, la Palatul Victoria, pe Natalia Gavriliţa, prim-ministrul Republicii Moldova, în cadrul întrevederii fiind analizată situaţia energetică şi efortul financiar necesar pentru menţinerea costurilor de asigurare a energiei, la un nivel sustenabil, pentru ţara vecină.

- Reclama -

„România va continua să acorde sprijin Republicii Moldova pe mai multe planuri – energetic, economic, pentru gestionarea crizei umanitare, dar şi pentru a parcurge drumul pro-european pe care s-a angajat. Stabilitatea şi prosperitatea Republicii Moldova sunt strâns legate de speranţa oferită de angajamentul proeuropean al autorităţilor şi al cetăţenilor”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat al Guvernului, transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, Republica Moldova face eforturi deosebite pentru a se descurca în condiţiile crizelor suprapuse cu care se confruntă. Atacurile ruse împotriva infrastructurii energetice ucrainene au determinat întreruperi de curent electric de până la 24 de ore în unele localităţi, din cauza debalansării sistemului comun în care sunt incluse cele două state. În acelaşi timp, Republica Moldova nu mai poate beneficia de electricitatea care venea din Ucraina, din cauza războiului de agresiune al Rusiei.

Pe acest fond, Republica Moldova se confruntă cu creşteri substanţiale la preţul gazelor şi al curentului electric.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img