spot_img
23.6 C
București
joi, august 11, 2022
AcasăAnalizePremierul Ciucă: Finanţare de un miliard de euro pentru eficienţă energetică şi...

Premierul Ciucă: Finanţare de un miliard de euro pentru eficienţă energetică şi producţia de energie verde

-

Premierul Nicolae Ciucă spune, vineri, într-o postare, că Guvernul a adoptat astăzi o ordonanţă de urgenţă care va asigura o finanţare de un miliard de euro pentru eficienţă energetică şi producţia de energie verde. Din aceştia, 500 de milioane de euro vor merge către autorităţile publice şi 500 de milioane de euro către IMM-uri.

- Reclama -

Şeful Executivului precizează că ”fondurile vor putea fi utilizate de autorităţile locale pentru proiecte de eficientizare energetică pentru şcoli, spitale, dar şi pentru iluminatul public inteligent”. 

”Avantajele unor astfel de proiecte sunt multiple, dar cele mai importante sunt reducerea consumului de energie şi reducerea costurilor utilităţilor. În cazul companiilor, finanţarea poate fi investită în proiecte de eficientizare energetică a halelor de producţie şi de generarea de energie verde pentru consum propriu”, spune Nicolae Ciucă. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...