spot_img
12.6 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăAnalizePremierul Ciucă: Estimările Băncii Mondiale confirmă pentru România perspectiva unei creşteri economice...

Premierul Ciucă: Estimările Băncii Mondiale confirmă pentru România perspectiva unei creşteri economice constante până în 2030

-

Estimările Băncii Mondiale confirmă pentru România perspectiva unei creşteri economice constante până în 2030, a declarat, marţi, prim-ministrul Nicolae Ciucă, într-o intervenţie online la evenimentul aniversar dedicat împlinirii a 25 de ani de activitate în România a Consiliului Investitorilor Străini.

„Suntem ţara cu cea mai mare creştere economică la nivelul Uniunii, de opt ori din 2000 până în 2022. Această creştere se simte şi la nivelul PIB per capita, care s-a ridicat de la 1.669 la 14.825 de dolari. Am recuperat în ritm alert decalajele economice, iar România se situa, deja, în 2021, la 74% din media Uniunii Europene, potrivit Eurostat, în evaluarea PIB-ului per capita, exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard. Ne menţinem această dinamică şi estimările Băncii Mondiale confirmă perspectiva unei creşteri economice constante până în anul 2030”, a afirmat Ciucă.

- Advertisement -

El a reamintit că România are la dispoziţie, în această perioadă, peste 80 de miliarde de euro din fonduri europene.

„Avem bani pentru a susţine acest ritm de dezvoltare şi modernizare”, a completat prim-ministrul.

- Advertisement -

Potrivit premierului, pandemia de COVID-19 şi războiul din Ucraina reprezintă factori care încă afectează puternic economia globală. Ciucă a evidenţiat importanţa continuării unei colaborări deschise între Guvern şi mediul de afaceri în scopul găsirii celor mai bune soluţii la crizele multiple.

„De asemenea, în acest context, e important să fim solidari, să demonstrăm că ne pasă şi de cei care nu pot trece singuri prin situaţii dificile. Doar împreună prin colaborare şi înţelegere putem depăşi aceste vremuri complicate şi putem aduce bunăstare şi pentru români, dar şi pentru companii”, a subliniat Nicolae Ciucă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img