spot_img
26.2 C
București
luni, septembrie 26, 2022
AcasăAnalizePremierul Ciucă: Este nevoie de o procedură unitară de decontare pentru transportul...

Premierul Ciucă: Este nevoie de o procedură unitară de decontare pentru transportul elevilor

-

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, la întâlnirea cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România şi ai Asociaţiei Municipiilor din România, că va continua susţinerea autorităţilor locale pentru a pune în aplicare politicile guvernamentale şi că este nevoie de o procedură unitară de decontare pentru transportul elevilor, o soluţie urmând să fie găsită până la sfârşitul lunii septembrie.

- Reclama -

Potrivit unui comunicat al Guvernului, discuţiile s-au concentrat asupra temelor legate de implementarea proiectelor guvernamentale de investiţii, descentralizare, finanţarea măsurilor de asistenţă socială, asigurarea continuităţii furnizării de energie în sistem centralizat şi pregătirea pentru iarnă, măsurile pentru începerea anului şcolar şi modificarea legislaţiei în diferite sectoare pentru sprijinirea comunităţilor locale.

„Continuăm să oferim susţinere autorităţilor locale pentru a pune în aplicare politicile guvernamentale de asistenţă socială şi pregătim împreună începerea anului şcolar şi asigurarea energiei pentru iarna 2022-2023 în condiţiile aplicării măsurilor de protecţie stabilite de Guvern. În paralel însă, continuăm să acordăm importanţa cuvenită investiţiilor locale – extinderea reţelelor de apă şi gaze naturale, renovarea şi modernizarea unităţilor şcolare, spitalelor şi centrelor medicale, reabilitarea şi extinderea infrastructurii locale de transport. Fondurile naţionale şi europene alocate investiţiilor aduc rezultate concrete şi aşteptate de mulţi ani de români”, a afirmat prim-ministrul, conform sursei citate.

Premierul s-a referit la fondurile alocate suplimentar autorităţilor locale la rectificarea bugetară şi oportunităţile oferite de finanţările europene pentru continuarea proiectelor în derulare şi pentru începerea unor noi investiţii.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...