spot_img
7.5 C
București
sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăAnalizePremierul Ciucă: Economia Românei a reuşit o performanţă şi este evident că...

Premierul Ciucă: Economia Românei a reuşit o performanţă şi este evident că păstrarea cotei unice, încurajarea investiţiilor şi a mediului de afaceri sunt vitale pentru păstrarea acestui trend pozitiv

-

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, într-o postare pe Facebook, că anunţul INS privind creşterea economică, cu 5,1% în primul trimestru al anului, faţă de trimestrul IV 2021, la 343,678 miliarde le, arată că economia din România a reuşit o performanţă şi este evident că păstrarea cotei unice, încurajarea investiţiilor şi a mediului de afaceri sunt vitale pentru păstrarea acestui trend pozitiv.

- Reclama -

„Economia României este în creştere, o spun datele Institutului Naţional de Statistică. Primul trimestru al anului a înregistrat o creştere de 6,4%, faţă de perioada similară a anului trecut şi de 5,1% faţă de ultimul trimestru. Am reuşit să menţinem statistica creşterii economice în cea mai mică bandă de fluctuaţie posibilă. Valoarea anualizată este cu un punct procentual mai mare decât creşterea de 5,4% pe care a înregistrat-o Zona Euro, în care se află cele mai performante economii ale Uniunii Europene”, spune premierul în postare.

Nicolae Ciucă arată că ”datele sunt BUNE, având în vedere contextul economic global”.

”Primul trimestru al anului încă era afectat de pandemie, iar războiul din Ucraina a început în 24 februarie. Este singura perioadă de timp care include ambele crize care au lovit din plin economia mondială şi au creat dezechilibre majore în toate ţările lumii, trimiţând în pragul recesiunii state dezvoltate”, afirmă Nicolae Ciucă. 

Premierul menţionează că ”economia Românei a reuşit o performanţă şi este evident că păstrarea cotei unice, încurajarea investiţiilor şi a mediului de afaceri sunt vitale pentru păstrarea acestui trend pozitiv”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img