spot_img
2.4 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăAnalizePremierul Ciucă cere partidelor, societății civile şi mediei să instituie un moratoriu:...

Premierul Ciucă cere partidelor, societății civile şi mediei să instituie un moratoriu: Să încercăm cu toţii să punem între paranteze caracterul pre-electoral al anului 2023

-

Premierul Nicolae Ciucă a îndemnat, luni la şedinţa solemnă a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată sărbătoririi Zilei Naţionale a României, partidele reprezentate în Legislativ, societatea civilă şi mass-media să instituie un moratoriu, „să încercăm cu toţii să punem între paranteze caracterul pre-electoral al anului 2023”. „Haideţi să folosim anul viitor pentru a ne lua un răgaz din competiţia electoral”, a mai precizat preşedintele PNL.

- Reclama -

„De 1 Decembrie, Ziua unităţii tuturor românilor, aş vrea să adresez un apel partidelor politice reprezentate în Parlament, societăţii civile şi mass-media: să instituim un moratoriu, să încercăm cu toţii să punem între paranteze caracterul pre-electoral al anului 2023. Haideţi să folosim anul viitor pentru a ne lua un răgaz din competiţia electorală. Să avem, împreună, Putere şi Opoziţie, o discuţie aşezată şi raţională asupra viitorului României. Avem o datorie istorică să aducem România acolo unde îi este locul: în rândul marilor democraţii europene. Acesta este singurul proiect de ţară pe care îl avem de îndeplinit în următorii ani: să asigurăm eficienţa instituţională şi să susţinem dezvoltarea economiei şi a nivelului de trai, cu moderaţie, echilibru şi în deplină securitate. Ca să realizăm acest lucru, viitorul proiect de ţară trebuie să se axeze pe următoarele teme: profilul economiei româneşti în prezent şi viitor, educaţia şi soluţiile la problema demografică, sistemul de pensii în ansamblul său, sistemul de sănătate, reforma administrativ-teritorială, rolul României într-o lume în schimbare”, a afirmat Nicolae Ciucă, luni la tribuna plenului reunit al Parlamentului.

El a mai spus că „la 104 ani de la Marea Unire, la 32 de ani de la căderea regimului comunist şi la 15 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, parcurgem un moment istoric de mare responsabilitate, crucial pentru viitorul naţiunii noastre”. 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img