spot_img
26 C
București
miercuri, mai 31, 2023
AcasăAnalizePremierul Ciucă: Acest Guvern a venit cu măsuri concrete reale pentru fermieri...

Premierul Ciucă: Acest Guvern a venit cu măsuri concrete reale pentru fermieri şi pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în industria alimentară

-

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, întrebat dacă ministrul Petre Daea ar trebui să îşi dea demisia, după deciaia Comisiei Europene privind alocarea de ajutor pentru fermierii români, că acest Guvern a venit cu măsuri concrete reale pentru fermieri şi pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în industria alimentară. Înţelegem foarte bine care sunt consecinţele tranzitului de cereale din Ucraina, către alte destinaţii, a spus premierul, arătând că speră că va exista această colaborare cu fermierii, pentru a găsi soluţii astfel încât aceste consecinţe sa aibă un impact cât mai mic asupra fermelor din România.

- Reclama -

”În acest moment am discutat cu toţi cei care îşi desfăşoară activitatea în domeniul agricol. Acest Guvern a venit cu măsuri concrete reale pentru fermieri şi pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în industria alimentară. Am înţeles şi înţelegem foarte bine care sunt consecinţele tranzitului de cereale din Ucraina, către alte destinaţii, de aceea, îi rog pe fermieri, aşa cum am discutat până acum şi aşa cum au dat dovadă de înţelegere până acum sunt convins că în continuare va exista această colaborare şi această identificare a soluţiilor prin care să determinam ca aceste consecinţe sa aibă un impact cât mai mic asupra fermelor din România”, a spus premierul.

El a arătat că a fost personal la mai multe ferme din România şi a stat personal de vorba cu mai mulţi fermieri şi într-adevăr sunt efecte pe care le resimt.

”În acelaşi timp, i-am asigurat că vom face în aşa fel încât prin măsurile pe care le luăm la nivelul Guvernului, prin măsurile pe care le luăm împreună cu Comisia Europeană şi săptămâna aceasta am semnat împreună cu fermierii o scrisoare către preşedintele Comisiei Europene pentru a identifica acele mecanisme în vederea reducerii efectelor pe care tranzitul şi exportul cerealelor din Ucraina le produc asupra fermierilor de la graniţa Ucrainei”, a arătat Ciucă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img