spot_img
21 C
București
duminică, iunie 4, 2023
AcasăAnalizeCiolacu: Sportul românesc are nevoie de reforme, iar în Planul Naţional de...

Ciolacu: Sportul românesc are nevoie de reforme, iar în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu sunt sume pentru acest domeniu

-

Sportul românesc are nevoie de reforme, iar în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu sunt sume pentru acest domeniu, a declarat, joi, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

- Reclama -

„Ocupăm spaţiul public vorbind despre cifre şi bani, este o greşeală imensă pe care o facem. Trebuie să vorbim în primul şi în primul rând despre reforme. Sportul românesc are nevoie de reforme. Reformele costă politicienii. Ăsta este adevărul. În sondaje întotdeauna există o opoziţie când se întâmplă o reformă, ba în sistemul de sănătate, ba în educaţie, ba la Finanţe, când cerem să se facă digitalizarea. (…) În PNRR sunt zero euro pentru sport. Nu există nicio reformă. În schimb, ocupăm spaţiul public (…) şi vorbim despre praguri, de parcă suntem o ţară numai de infractori. Sunt doar 600, de exemplu, de cazuri de abuz în serviciu. Pentru aceste 600 de cazuri am ocupat tot spaţiul public”, a declarat Marcel Ciolacu, cu prilejul participării, joi, la un meci de baschet între echipe formate din elevi din Sectorul 4, care a avut loc la Şcoala nr. 190, cu prilejul Zilei Sportului.

Ciolacu a afirmat că nu a auzit pe ministrul Sportului vorbind despre nicio reformă.

„Nu putem vorbi despre sport fără autorităţi locale, fără primari, fără preşedinţi de consilii judeţene. Ei ţin sportul în acest moment. N-am auzit pe ministrul Sportului vorbind despre nicio reformă. S-a venit cu o lege a Educaţiei, este normal să vorbească toată lumea despre ea, ce e bine, ce este rău şi să avem o dezbatere, dar trebuia făcut ceva în educaţie, cum trebuie făcut ceva în sport. (…) A venit timpul ca în România să se implementeze reforme asumate în coaliţie de cele două mari partide ale României, PSD şi PNL, şi să încercăm să facem altfel decât au făcut cei dinaintea noastră, fiindcă vedem în ce impas am ajuns”, a adăugat Marcel Ciolacu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img