spot_img
31.1 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAnalizePremierul canadian Trudeau, pus pe fugă de antivacciniști

Premierul canadian Trudeau, pus pe fugă de antivacciniști

-

Premierul canadian, Justin Trudeau, în plină campanie electorală, a avut de înfruntat din nou duminică mai mulţi protestatari furioşi, după ce vineri a fost nevoit să anuleze un miting electoral din cauza unor manifestanţi ostili vaccinării şi măsurilor sanitare, notează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Un grup de aproximativ 100 de manifestanţi zgomotoşi au perturbat o reuniune electorală la Cambridge, în provincia Ontario, în cursul căreia Justin Trudeau a anunţat o serie de măsuri pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice dacă va fi reales la parlamentarele anticipate de la 20 septembrie.

- Advertisement -

„Canadienii nu vor da înapoi, eu nici atât”, a afirmat Justin Trudeau care şi-a ţinut discursul cu o oră întârziere şi a răspuns întrebărilor presei, în pofida huiduielilor şi a zgomotului sirenelor acţionate de manifestanţi.

Vineri, prim-ministrul a explicat că a luat decizia de a-şi anula mitingul, deoarece organizarea acestuia nu a fost în măsură să asigure siguranţa participanţilor.

- Advertisement -

Mai târziu, el a mărturisit că nu a asistat niciodată la „o furie de o asemenea intensitate”. 

La jumătatea lui august, Justin Trudeau a convocat alegeri anticipate, la mai puţin de doi ani de la ultimul scrutin, cu ambiţia de a obţine din nou majoritatea în Camera Comunelor. Potrivit sondajelor publicate la sfârşitul săptămânii, Partidul Conservator, principala formaţiune de opoziţie, a ajuns din urmă şi chiar a depăşit uşor în intenţiile de vot Partidul Liberal condus de Justin Trudeau. 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img