Premierul britanic nu vrea să închidă școlile și nici testarea în masă pentru coronavirus

0
932

Premierul britanic Boris Johnson a respins luni apelurile de a închide şcolile şi de a reintroduce testarea în masă pentru coronavirus, dar le-a cerut cetăţenilor să renunţe la contactele sociale şi la deplasările care nu sunt esenţiale, relatează DPA și Agerpres.

Johnson a declarat presei că guvernul trebuie „să acţioneze drastic”, în contextul în care Marea Britanie pare „să se apropie de partea creşterii rapide” a numărului de cazuri în contextul epidemiei de COVID-19, boala potenţial fatală cauzată de coronavirus.

Guvernul a emis un „îndemn ferm” ca spaţiile pentru petrecerea timpului liber să îşi suspende evenimentele, dar nu dispune închiderea şcolilor şi a barurilor, a declarat el.

„Credem că în acest moment, una peste alta, este mult mai bine să menţinem şcolile deschise”, a spus Johnson, adăugând că această politică este „sub analiză”.

Prim-ministrul britanic este sub o presiune tot mai mare pentru a închide şcolile şi a modifica politica guvernului împotriva epidemiei de coronavirus, despre care unii experţi afirmă că ar putea creşte numărul deceselor.

Parlamentari nord-irlandezi au depus luni o plângere în numele mamei unui copil cu probleme medicale, care doreşte să fie urmat exemplul Irlandei şi al celorlalte state europene unde au fost închise şcolile.