spot_img
28.1 C
București
sâmbătă, mai 28, 2022
AcasăcoronavirusOrganizația Mondială a Sănătății critică strategia românească pentru coronavirus: ”Nu poţi stinge...

Organizația Mondială a Sănătății critică strategia românească pentru coronavirus: ”Nu poţi stinge un incendiu dacă eşti legat la ochi”

-

Statele nu fac suficient pentru a identifica şi testa fiecare caz potenţial de COVID-19 şi au tendinţa de a se axa pe măsurile de distanţare socială pentru a preveni răspândirea coronavirusului, a criticat luni directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de agenţia DPA.

”Avem un mesaj simplu pentru toate ţările: testaţi, testaţi, testaţi!’‘, a spus el în timpul unei conferinţe de presă la Geneva.

România a făcut circa 3000 de teste. Este una din țările cu cele mai puține teste efectuate.

În timp ce s-a recurs la o escaladare rapidă a unor măsuri precum închideri de şcoli sau anulări de evenimente, eforturile sunt insuficiente în privinţa testării, izolării cazurilor noi şi identificării contactelor celor bolnavi, acestea din urmă fiind ”coloana vertebrală a răspunsului faţă de COVID-19′‘, consideră Ghebreyesus.

Statele nu vor fi capabile să combată pandemia dacă nu ştiu cine este infectat şi cine nu este, a argumentat el. ‘‘Nu poţi stinge un incendiu dacă eşti legat la ochi”, a adăugat Ghebreyesus.

În lipsa testării, cazurile nu pot fi izolate şi lanţul infectărilor nu poate fi rupt, a mai explicat directorul OMS.

- Advertisment -

Must Read

Secretele din mobilul premierului olandez

0
Deputaţi olandezi au cerut o dezbatere parlamentară de urgenţă în urma unei relatări a presei conform căreia premierul Mark Rutte a şters mesaje de...