spot_img
0.5 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăAnalizePrefectul PSD de Giurgiu omoară investițiile din județ

Prefectul PSD de Giurgiu omoară investițiile din județ

-

Prefectul de Giurgiu, Florentina Stănculescu (PSD), a atacat, vineri, o hotărâre a Consiliului Judeţean prin care era repartizată primăriilor cota de 6% din impozitul pe venit, apreciind că s-au distribuit aleatoriu sume tuturor primăriilor, deşi doar unele dintre ele au solicitat. La rândul său, preşedinte CJ Giurgiu, Dumitru Beianu (PNL), afirmă că demersul este ”neispirat” şi va fi afectată capacitatea financiară a primăriilor pentru asigurarea cofinanţării investiţiilor.

- Reclama -

”Astăzi, prefectul judeţului a atacat hotărârea CJG prin care au fost alocate fondurile de echilibrare, demers neinspirat, cu efecte dezastruoase pentru programele de investiţii şi nu numai. Aş adăuga că UAT-urile au nevoie de banii aceştia pentru cofinanţările proiectelor pe care le au din PNRR, AFM etc”, a scris, vineri, pe Facebook, preşedintele CJ Giurgiu.

Dumitru Beianu apreciază că orice proiect al comunităţilor are nevoie de cofinanţare.

”Doamna prefect tocmai pe acestea le blochează pentru că primarii giurgiuveni nu îşi vor putea aproba bugetele incluzând aceste fonduri şi le va fi afectată capacitatea financiară pentru asigurarea cofinanţării investiţiilor. Anul trecut, premierul a alocat succesiv două tranşe, din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia prim-ministrului, fonduri pentru UAT-urile din judeţul Giurgiu. Am salutat alocările respective, care au permis unui număr de comune şi oraşe să îşi completeze sursele de finanţare. Prin hotărârea adoptată, nu am făcut decât să alocăm sumele corespunzătoare cotei de 6 % din impozitul pe venit pentru a rezolva nevoile financiare ale celorlalte UAT-uri”, a mai transmis preşedintele CJ, publicând lista cu sumele alocate.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img