spot_img
2.4 C
București
joi, ianuarie 26, 2023
AcasăAnalizeAustria merge braț la braț cu Cipru în JAI

Austria merge braț la braț cu Cipru în JAI

-

Ministrul austriac de interne Gerhard Karner a anunţat vineri că la reuniunea de săptămâna viitoare cu omologii săi din UE, el şi colegul său cipriot Nikos Nouris vor „exercita presiuni pentru ca UE să pună în aplicare măsuri eficiente, cum ar fi o protecţie coerentă a frontierelor în lupta împotriva contrabandei şi a migraţiei ilegale”, relatează presa austriacă conform news.ro.

- Reclama -

Gerhard Karner a spus că Cipru, la fel ca şi Austria, este împovărat enorm de migraţia ilegală.

Karner şi Nouris şi-au coordonat punctele de vedere în cadrul unei întâlniri care a avut loc vineri la Viena, înainte de reuniunea miniştrilor de interne ai UE de săptămâna viitoare de la Stockholm. Cei doi miniştri de interne au convenit să susţină ca, pe viitor, procedurile de azil să se desfăşoare în ţări terţe.

După discuţiile cu Karner, ministrul cipriot de interne a anunţat, într-un interviu pentru „Die Presse”, că la Consiliul informal JAI de săptămâna viitoare va lua iniţiativa de a cere reorganizarea sistemului de azil. Karner l-a asigurat de sprijin în acest sens. „Vom înainta propunerea împreună: în loc să cheltuim miliarde de euro pentru a-i găzdui pe toţi migranţii, ar trebui să investim în ţări terţe, pentru ca aceşti oameni să rămână acolo”, a spus Nouris.

Pe de altă parte, ministru cipriot a criticat veto-ul Austriei în privinţa aderării Româniai şi Bulgariei la Schengen. „Nu a fost o zi bună pentru Europa. Sper că această decizie va fi revizuită în timpul preşedinţiei suedeze a UE”, a declarat Nikos Nouris.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img