spot_img
24 C
București
miercuri, septembrie 28, 2022
AcasăMureșPrecipitații istorice în Alba

Precipitații istorice în Alba

-

Echipele Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Mureş intervin, la ora actuală, în judeţul Alba cu toate mijloacele din dotare după precipitaţiile istorice semnalate în ultimele zile, informează Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR), într-un comunicat de presă transmis, vineri, AGERPRES.

- Reclama -

Astfel, în cursul serii trecute, într-un interval de numai cinci ore, s-au înregistrat precipitaţii de 223 l/mp, la staţia hidrometrică Ocoliş de pe Valea Iarei. De asemenea, până în cursul dimineţii de vineri, au mai căzut, în acelaşi loc, 25 l/mp.

Potrivit sursei citate, în urma ploilor torenţiale, de tip flash-flood, precum şi a scurgerilor rapide de pe versanţi, pe râul Ocoliş, s-a produs o viitură puternică, cu efecte locale severe în localităţile Ocoliş – sat Ocoliş şi Vidolm (judeţul Alba), respectiv Iara – sat Ocolişel (judeţul Cluj), unde s-au înregistrat cele mai însemnate pagube materiale, dar nu au fost victime omeneşti.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...