spot_img
0.7 C
București
joi, decembrie 1, 2022
AcasăAnalizePRECEDENT IMPORTANT/O instanță admite o plângere de 300.000 de dolari împotriva Facebook...

PRECEDENT IMPORTANT/O instanță admite o plângere de 300.000 de dolari împotriva Facebook pentru suspendarea unui cont timp de 30 de zile

-

O judecătoare din Peru a admis o plângere depusă de un bărbat împotriva fondatorului companiei Facebook, Mark Zuckerberg, prin care reclamantul solicită de la miliardarul american despăgubiri de 300.000 de dolari pentru suspendarea contului său de pe această rețea de socializare timp de 30 de zile, după ce a difuzat informații neconfirmate despre COVID-19, relatează EFE. Judecătoarea Lila Fuentes i-a citat pe reclamantul Juan Mejía, care este avocat, și pe Mark Zuckerberg pentru o audiere prin teleconferință, ce urmează să se desfășoare în data de 17 iunie 2022 prin intermediul platformei Google Meet, scrie Agerpres.

- Reclama -

Mejía susține în plângerea lui că i-a fost încălcat dreptul la libertatea de exprimare și că Facebook l-a privat timp de o lună de posibilitatea de a interacționa, după distribuirea unor conținuturi controversate și cu veridicitate îndoielnică privind pandemia de COVID-19. Într-un mesaj din 13 mai 2021, Mejía afirma că noul coronavirus care a provocat pandemia de COVID-19 a fost creat într-un laborator din China pentru a afecta economiile lumii și că această țară este responsabilă pentru moartea a milioane de oameni la nivel global.

Judecătoarea Fuentes a dispus citarea lui Mark Zuckerberg prin canale diplomatice și i-a acordat un termen de zece zile pentru a prezenta în scris argumentele apărării sale. Plângerea fusese inițial respinsă de judecătoare, în iulie 2021, deoarece Mejía nu și-a prezentat reclamația tradusă în limba engleză, dar a primit un termen pentru a redacta din nou documentul, care a fost până la urmă admis în instanță pe 12 ianuarie 2022. 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img