spot_img
0.9 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăDezvaluiriCiudatul caz al traficului de influență al fostului șef STS

Ciudatul caz al traficului de influență al fostului șef STS

-

Băi, nene, io nu înţeleg. Şi cînd nu înţeleg, vă întreb, ştiţi bine, pe voi.Mare ştire mare că generalu’ Mihalache, ex-STS, a fost reţinut 24 de ore pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.Pînă aici înţeleg, afirmă pe Facebook Daniela Tobă, fost purtător de cuvânt al STS.

- Reclama -

CE SUSȚINE DANIELA TOBĂ:

Dar DNA-ul zice aşa: „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 12 ianuarie 2022, a unui inculpat, persoană fizică, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:- trafic de influență,- spălare a banilor.În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:În perioada august 2021 – ianuarie 2022, inculpatul ar fi pretins, în mod repetat, de la administratorul unei societăți comerciale (martor în cauză) inițial un autoturism de lux ulterior contravaloarea acestuia, de 75.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are asupra unui alt om de afaceri cu care martorul avea mai multe litigii comerciale, în scopul stingerii acestora.Concret, „intervenția” inculpatului trebuia să se finalizeze cu încheierea unei tranzacții privind stingerea tuturor litigiilor aflate pe rolul instanțelor din București și achitarea de către una dintre societățile controlate de omul de afaceri către societatea martorului a unor datorii în cuantum de aproximativ 1.500.000 euro.Pentru a disimula proveniența sumei pe care ar fi urmat s-o primească pentru „serviciile” sale, la data de 06 ianuarie 2022, inculpatul ar fi încheiat cu martorul un contract fictiv de împrumut.În contextual menționat mai sus, la data de 12 ianuarie 2022, inculpatul ar fi primit cei 75.000 de euro pretinși, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.”

Pe scurt, o „persoană fizică” a cerut ditamai şpaga de la un om de afaceri pentru a interveni pe lîngă un alt om de afaceri pentru ca ăla să îşi retragă acţiunile în instanţă. Aşa zice DNA.

Însă Noul Cod Penal prevede că „Art. 291. (1) Pretinderea, primirea ori acceptarea promisiunii de bani sau alte foloase, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, săvârşită de către o persoană care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public şi care promite că îl va determina pe acesta să îndeplinească, să nu îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau să îndeplinească un act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Păi, tati, unde e funcţionarul ăla public în ecuaţia mitei, astfel încît să se justifice implicarea DNA? Avem clar în comunicat doi oameni de afaceri şi persoana fizică, trio care nu se încadrează în vreo infracţiune revăzută de NCP decît dacă Mihalache-Persoana-Fizică ar avea şi o funcţie publică pe undeva.Dacă are, aş vrea să ştiu şi io unde. Că poate devine interesantă povestea şi poate aflăm cine e cu adevărat vizat…. Dacă nu are, aş vrea să ştiu ce caută DNA într-o chestiune comercială strict între privaţi.PS – Mihalache a plecat din STS înainte de a ajunge eu acolo. Nu-l cunosc, n-am nici o treabă cu omul.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img