15.2 C
București
joi, mai 28, 2020
Acasă highlight PPE umilește România: FĂRĂ VICEPREȘEDINTE DE LA BUCUREȘTI/ O PALMĂ PENTRU IOHANNIS...

PPE umilește România: FĂRĂ VICEPREȘEDINTE DE LA BUCUREȘTI/ O PALMĂ PENTRU IOHANNIS ȘI PNL/ COMENTARIUL LUI CRISTOIU

0
3743

Congresul popularilor europeni, reunit la Madrid în ultimele două zile, a găsit o modalitate dureroasă, dar fermă, de a sancționa atitudinea sfidătoare a președintelui Klaus Iohannis, care a boicotat ultimele trei reuniuni ale PPE. Motivul, aflat de Inpolitics din surse liberale și confirmat ulterior de deputatul Vlad Nistor într-o emisiune TV, este refuzul popularilor de a o promova vicepreședinte pe Alina Gorghiu, protejata președintelui.După ce Iohannis a refuzat să participe chiar și la congresul PPE, cel mai puternic grup politic european, congresul de la Madrid a refuzat, la rîndul său, după cum relatează România liberă, să o mai voteze pe Anca Boagiu, dintre cei 12 candidați, pentru una dintre cele 12 funcții de vicepreședinte, scrie inpolitics.ro.

În acest moment, România, deși însumează una dintre cele mai mari grupări din PPE, cu patru partide membre, nu mai are niciun reprezentant în conducere. Și mai grav încă, PDL obținuse postul de vicepreședinte pentru Boagiu, la precedentul congres, deși acesta nu se întărise, pe atunci, cu echipa europarlamentarilor PNL, ceea ce face lovitura de azi și mai usturătoare, mai observă Bogdan Tiberiu Iacob în textul pentru Inpolitics.

COMENTARIUL LUI ION CRISTOIU:

Din cauza lui Klaus Iohannis România a mai primit o labă peste ochi!

Ocupată cu Spectacolul de sunet și lumini Avem și noi criminali împotriva omenirii și nu unul ci o duzină!, cu dosarul Elenei Udrea, cu declarațiile aiuritoare ale unui ștab din Ministerul Educației prin care elevele erau învățate cum să pară curve, presa noastră a trecut peste o știre de senzație:
Anca Boagiu, candidată din partea României la un post de vicepreședinte al PPE, la Congresul de la Madrid, a căzut cu brio în condițiile în care au fost 12 candidați pentru 10 locuri.

Anca Boagiu a fost pînă la acest Congres vicepreședintă PPE din partea PDL, aleasă în 2012 la Congresul PPE de la București.
După intrarea în PPE a PNL, România ar fi trebuit să fie o forță în cea mai importantă Familie politică europeană. Cu atît mai mult s-ar fi impus asta, cu cît din PPE mai fac parte încă trei partide românești: UDMR, PNȚD, PMP. Delegația României la Congres a fost de 42 de delegați, a treia ca număr de membri după delegațiile Germaniei și Franței.
Ar fi trebuit ca PNL, alcătuit acum din două partide membre ale PPE, să aibă doi vicepreședinți, nu unul.
Și cu toate acestea, ceea ce România a obținut cînd în PPE era doar o parte din PNL, întruchipată de PDL, n-a reușit acum, cînd PDL s-a unit cu PNL.

Eșecul e cu atît mai usturător cu cît Anca Boagiu era vicepreședintă din 2012.
Care ar fi cauzele acestui eșec care depășește hotarele unui partid, pentru a deveni eșecul României în plan extern, deoarece PPE decide în multe probleme importante ale UE?

Răspunsul îl dă incredibilul refuz al lui Klaus Iohannis de a merge la o reuniune la care au fost prezenți șefi de stat și de guvern din UE, în frunte cu Angela Merkel, o reuniune la care fusese invitat și la care trebuia să se ducă avînd în vedere că PPE e familia politică a Dreptei europene.

Klaus Iohannis a vrut s-o facă vicepreședintă pe Alina Gorghiu, eterna sa favorită.
Cum Anca Boagiu a ținut să candideze, ceilalți membri PNL ai Delegație au lucrat-o.
Adăugînd și sfidarea adusă de Klaus Iohannis prin refuzul de a onora invitația PPE, s-au creat condițiile pentru ca din România să nu fie ales nimeni.
Și uite așa România a mai primit o labă peste ochi.