spot_img
31.1 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăExternePovestea asasinului din Munchen

Povestea asasinului din Munchen

-

Autorul atacului armat din Munchen (capitala landului Bavaria, sudul Germaniei), și-a atras victimele după ce a piratat un cont de Facebook și i-a invitat la un restaurant de tip fast food pentru a profita de reduceri, a declarat sâmbătă ministrul de interne german Thomas de Maiziere, citat de AFP.

- Reclama -

„A avut dinainte un cont Facebook piratat”, a explicat De Maiziere într-o conferință de presă la Berlin. Acest cont invita victimele să vină și să profite „de oferte speciale sau de reduceri” la un lanț de tip fast food din centrul comercial unde a avut loc atacul de vineri seară, soldat cu nouă morți. „Unele elemente ne fac să credem (că persoana care a piratat contul) este chiar ucigașul”, a adăugat ministrul, în condițiile în care invitația de a se întâlni la restaurantul fast food a fost fixată pentru vineri, ora locală 16:00.

- Advertisement -

De Maiziere a apreciat că asasinul, un germano-iranian în vârstă de 18 ani, a fost cel mai probabil victimă a hărțuirii de către alți „tineri de vârsta sa”.

Potrivit presei locale, atacatorul, David Ali Sonboly, postase următorul mesaj pe Facebook: „Vă ofer tot ceea ce doriți, dar nu prea scump”. Sonboly a ucis vineri seară nouă persoane și a rănit șase, după care a fugit și s-a sinucis nu departe de centrul comercial unde a comis atacul.

- Advertisement -

Majoritatea victimelor sunt adolescenți sau tineri: trei victime aveau 14 ani, două aveau 15 ani, iar alții aveau 17, 20, 20 și 45 de ani. Poliția nu a confirmat existența unor legături între asasin și vreuna dintre cele nouă victime decedate, locuitori ai Munchenului de diverse naționalități.

Nu se cunosc deocamdată motivațiile tânărului, însă poliția presupune că este vorba de un „caz clasic” de „amoc”, cuvânt obișnuit în limba germană (scris sub forma „amok”) și care se regăsește și în Dicționarul Enciclopedic tipărit în România, cu explicația: „denumire a unei tulburări psihice observate inițial în Asia de Sud-Est, constând din manifestări maniacale periculoase, cu impulsuri de omucidere”.

Potrivit poliției, după atacul armat, tânărul s-a sinucis cu un pistol de 9 milimetri cu număr de înregistrare șters, iar în rucsacul atacatorului s-au găsit încărcătoare cu 300 de gloanțe.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img