spot_img
11.8 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăDezvaluiriPortocala va exploda în Kovesi și SRI

Portocala va exploda în Kovesi și SRI

-

Deși împotriva lui Mircea Negulescu (n.red-celebrulprocuror de la DNA Ploiești) au fost luate nenumărate acțiuni disciplinare în urma unor înregistrări incriminatorii care au apărut în presă, procurorul „Portocală” are un job cald la Parchetul Local Prahova, pentru că este protejat la nivel înalt. Site-ul Luju.ro scrie că Negulescu este protejat de CSM pentru că i s-au dat dosare extrem de importante (Ponta, Ghiță, Cosma, Blaga etc) și dacă omul va vorbi odată despre cine i-a dat ordine, s-ar putea că mulți șefi din DNA să se aleagă cu dosare penale, scrie evz.ro. 

- Advertisement -

Iată dovadă că șefa DNA a intervenit pentru procurorul Negulescu :

Din raport reiese ca la baza lucrarii Inspectiei Judiciare prin care s-a propus “apararea sistemului judiciar” pentru simplul fapt ca procurorul Negulescu a fost reclamat in public pentru ispravile sale, a stat adresa din 20.09.2016 a sefei DNA Laura Codruta Kovesi.

- Advertisement -

Procurorii Laurei Kovesi aruncă în derizoriu lupta anticorupţie. DNA, făcută KO de judecători: expertize răsturnate, procurori cercetaţi şi dosare măsluite

Iata fragmentul cheie din Raport:

“La baza sesizarii s-a aflat adresa din data de 20.09.2016, prin care procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie – doamna procuror Laura Codruta Kovesi – a solicitat presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii sa analizeze daca afirmatiile domnului senator Daniel Savu sunt de natura sa aduca atingere independentei sistemului judiciar in ansamblu sau.

In concret, doamna procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie a apreciat ca afirmatiile mincinoase si tendentioase formulate de catre domnul senator Daniel Savu cu privire la metodele de lucru sau presupuse relatii imorale cu martorii ori denuntatorii din dosare ale procurorului Mircea Negulescu, precum si relatia sa cu seful SRI Prahova, sunt de natura sa submineze grav autoritatea judecatoreasca si de a pune in discutie deontologia profesionala a magistratilor. S-a apreciat, de asemenea, ca aceste afirmatii au un impact deosebit asupra opiniei publice, fiind de natura sa aduca atingere independentei sistemului judiciar”

CE A SCRIS PE FACEBOOK FOSTUL OFIȚER SRI DANIEL FLOREA:

Mai jos este un fragment din declarația data de un colonel SRI in fata procurorului DNA Lupulescu Nicolae, sclavii lui Coldea si Kovesi.
Precizez ca eu formulasem un denunt contra agentului securității statului, agent al poliției politice, Marin Constantin.
Ceea ce retine atentia este insa altceva – implicarea SRI in dosare penale. De ce trebuia ca Marin sa trimita un ofiter SRI sa ajute un procuror la redactarea unei adrese prin care SRI sa puna la dispozitie parchetului date?!
Pentru ca asa cum stiti, SRI influenta justitia prin sprijinirea creării unor dosare bazate doar pe interese private (ale unor capii din SRI).

„Aveam informatii certe ca mr. Teodorescu Valentin, aflandu-se in sediul Parchetului Curtii de Apel Ploiesti, dactilografia documente in biroul si pe calculatorul procurorului Negulescu. La momentul respectiv, eu l-am trimis la unitatea de parchet, sa-l ajute pe procuror cu o solicitare de date catre SRI Ploiesti. Solicitare in acord cu protocolul incheiat intre institutii (parchet si SRI). Am constatat ca si-a depasit mandatul, eu luand hotararea ca ofiterul sa nu mai frecventeze parchetul.”

FLUX 24 a publicat anul trecut mai multe înregistrări audio despre situația de la Prahova și cazul celebrului procuror Mircea Negulescu supranumit Portocală alias Zdreanță. În înregistrarea pe care FLUX 24 o prezintă luni prezentăm o mărturie a lui Vlad Constantin zis Șomeru, unul din informatorii de bază ai procurorului DNA, care în prezent se află în ancheta Inspecției Judiciare. 

În înregistrare, Șomeru care se împrietenise cu procurorul Negulescu povestește momentul în care acesta dorea să îi deschidă un dosar lui Sebastian Ghiță, fost deputat și membru în Comisia SRI, în prezent dat în urmărire națională și internațională.  El susține că Negulescu i-ar fi fi spus că ar fi înregistrat-o pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, atunci când i-a cerut acordul pentru dosarul lui Ghiță pentru a o șantaja ulterior dacă ar fi refuzat.

Deci el aștepta ca doamna Kovesi să zică nu ca să poată să o ardă, susține Vlad Constantin zis Șomeru.

Acesta dă mai multe detalii explozive despre dosarele făcute de procurorul Mircea Negulescu, despre afacerile acestuia și preluarea unor afaceri ale altor persoane, printre care cele ale lui Constantin Ispas, fostul sef al Serviciului Judetean Anticoruptie (SJA) Prahova, dar și despre denunțurile pe care le-a făcut la cererea acestuia, afirmând că procurorul i-ar fi cerut să evite anumite nume, printre care cel al celui poreclit Cantemir,

Despre acest Cantemir s-a spus că ar fi fost implicat în afacerile procurorului Negulescu. Într-o plângere se afirma: Exista banuiala legitima ca,  printre banii / valorile pe care numitul NICOLAE CANTEMIR ii reclama ca i-ar fi fost sustrasi din cutiile de valori ale BCR Ploiesti (exista dosar penal la IJP Prahova), se afla si bani ai procurorului NEGULESCU MIRCEA (relatii pot da cms. sef de politie ZECHERU NICOLAE – seful Serviciului Investigatii Criminale din cadrul IJP Prahova si cms. sef de politie ISPAS CONSTANTIN – seful Serviciului Teritorial Ploiesti al Directiei Generale Anticoruptie din MAI),

NICOLAE CANTEMIR (foto) din satul Romanesti, com. Barcanesti, jud. Prahova are 49 de ani si este preşedintele Oamenilor de Afaceri Rromi din judeţul Prahova. Este proprietarul unei ferme de animale si a unei pensiuni turistice. A fost unul din ospatarii lui Nicolae Ceausescu. In anul 2013 a reclamat ca i s-au furat 200.000 euro, bijuterii si un ceas de aur depusi in cutia de valori a Raiffeisen Bank – Sucursala Ploiesti. Este notoriu in mediu pentru chefurile pe care le organizeaza cu diversi procurori, se mai afirma în plângere.

De asemenea conform mărturiei informatorului lui Negulescu acesta ar fi încercat să îl compromită pe șeful DNA Ploiești, procurorul Lucian Onea, și pe fina acestuia tot procuror, Giruela Deaconu.

TRANSCRIERE ÎNREGISTRĂRI:

– Bă tu ești sănătos? S-a dus la doamna Kovesi și a înregistrat-o. Când i-a deschis dosarul lui Ghiță și a așteptat două zile acordul. Îmi spunea mie: nu îmi dă ca acordul înțelegi. El știa că va fi compromisă imaginea lui doamna Ghiță…

VOCE: Kovesi

Da, doamna Kovesi. Deci el aștepta ca doamna Kovesi să zică nu ca să o poată să o ardă… Înțelegi deci asta a făcut el. El asta a făcut. Când se întâlnește cu un om se gândește la pista cum poate să îl ardă.  (….) Bă, tu nu înțelegi?  S-a dus printr-un puci. Să te duci la șefa ta și să îi spui: Îmi dai? El aștepta să zică doamna Kovesi nu ca să o ardă…

VOCE: Și pe Kovesi?

Băi tu ești nebun? Eu am rămas mut când mi-a spus. Dacă pentru Onea și nevasta lui Onea a creat jurisprudență… Mă tu ești sănătos? L-a învățat un judecător cum să ia terenuri…..

VOCE: Am văzut la televizor….

Și acum vrea să îl ardă pe judecător. Că și ăla a făcut aceea manevră. Omul nu e sănătos

VOCE: Ce judecător?

-Ce se întâmplă? Dosarul asta nu a fost făcut să mă ardă, să mă aresteze, ci să mă șantajeze, să mă duc tot la el..

VOCE: Dar cine a început dosarul ăsta, știi?

Cioca, aia e procuroarea lui. Cioca și cu asta Cristea Luminița… Înțelegi?

VOCE: Păi și acuma. Pe aia o făcea jegoasă, pe Cristea aia…

Păi așa face el, ca să te instige, să zici și tu ceva. Și… Să te instige. Așa a făcut la mine cu Onea și Guruela. Și zice: Zdreanța aia, nu nejoasa aia de Giruela a luat toate dosarele tale de la Văduva să te ardă, să vadă unde te-a favorizat asta! Zic tocmai bine să le deschidă dacă nu s-au prescris, să îi ardă pe ăia că eu am fost defavorizat

VOCE: Deci nu pot să cred că așa vorbea de Giruela Deaconu, procuroarea de la DNA… Colega lui

Măi nebunule, tu nu înțelegi că pentru nevasta lui Onea a creat jurisprudență să o ardă și pe aia că nu a putut să îl ardă pe Onea.

VOCE: Nu pot să cred!

Păi pe mine m-a pus să îl reclam pe Onea la București. Dar eu nu l-am reclamat cu fapte penale,  că e obedient

VOCE: Păi asta știam că vrea să îi ia locul lui Onea…

Cu puciuri. Deci eu mi-am dat seama de vreo 2 luni, dar nu am mai putut să scap de el. Nu am mai putut. Îți arăt mesajele. Vino să ne întâlnim… Păi decolam de la Turnu Severin și ziceam că fac o oră și 40 de minute. În 20 minute: unde ești? ce faci? Îi trimitem poze din avion: lasă-mă frate că cad dracului cu ăsta

VOCE: Era disperat Negulescu…

Băi frățioru așa ceva nu am mai…

Îmi spunea mie: cel mai deștept procuror eu sunt.  Fratele meu face dosare. Dacă apucă să prindă pe unul… Mie mi-a arătat un dosar…Eu am vrut să îl bat pe Alexe în față la Tribunal. Știe toată lumea. Alexe a făcut un denunț mincinos pe mama la o avocată și mi l-a arătat mie Negulescu. Și a pus-o martoră din asta pe o futea el. O știu…Înțelegi: cu identitate protejată și îmi arată mie: uite domne câte fac eu pentru tine, tu ești fratele meu, Înțelegi?

VOCE: Da…

Dacă s-a dus mă la cârciumă să îi însceneze lui ăla… Procuror cu grad de Înalta Curte.

Ăla ce a făcut? I-a dat clasare , i-a plătit operația lui Negulescu, l-a dus la doctor, la Munteanu, la București…

VOCE: Șchiopulescu i-a plătit operația lui Negulescu?

Nu am probe, eu spun ce știu, dar nu pot să declar eu asta că mă bagă ăștia la alte căcaturi. Înțelegi? Și după aia i-a luat toate afacerile lui Ispas le-a luat Negulescu. Ce făcea acum Șchiopulescu?  Ce făcea Ispas cu Șchiopulescu începea să facă Negulescu cu Șchiopulescu. L-a pus pe unul să îi dea bani cu camătă. L-a băgat pe ăla pe șantaj și camătă. Când m-am dus să îl denunț pe Doman zice: cu o singură condiție. Nu îmi scrii de Cantemir și de Melinte.Bine, domne, nu scriu… A fost ăsta mormânt: dacă scrii eu te omor…

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img