spot_img
18.2 C
București
miercuri, mai 25, 2022
AcasăDezvaluiriPONTA SE ÎNCHINĂ ÎN FAȚA LUI ERDOGAN: A numit un musulman secretar...

PONTA SE ÎNCHINĂ ÎN FAȚA LUI ERDOGAN: A numit un musulman secretar de stat înainte de vizita în Iordania, aliatul Turciei/ Ponta se duce cu 250.000 de euro ajutor din partea României

-

Guvernul Ponta l-a numit vineri pe Amet Aledin, fost membru al Parlamentului României, din partea Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România,şef al Departamentului pentru Relaţii Interetnice cu rang de secretar de stat.

UDMR a reacționat și a pus schimbarea șefului Departamentului pentru Relaţii Interetnice, membru UDMR, pe seama votului formațiunii pentru moțiunea de cenzură. Informația e valabilă doar parțial. Laczikó Enikő a fost numită adjunctă.

În realitate, Ponta încearcă prin diferite gesturi să îi mulțumească protectorului său extern, Recep Tayyip Erdoğan, președintele Turciei, Amet Aledin făcând parte din Uniunea Democrată a Tătarilor turco musulmani, a opiniat pentru FLUX 24 un comentator de politică externă.

Anunțul numirii a survenit cu o zi înainte ca premierul să plece la Amman, în regatul hașemit al Iordaniei.

Aici ar putea fi cheia, a continuat sursa citată pentru FLUX 24.

Relațiile între Turcia și Iordania sunt excelente și probabil vizita premierului român a fost susținută și de președintele Erdoğan deoarece Ponta avea nevoie ca de aer după ultimele probleme de o ieșire externă, a precizat comentatorul de politică externă.

Ponta are o bună relație cu Recep Tayyip Erdoğan susținând interesele Turciei, printre care și moscheea de la București. De asemeni, premierul s-a operat la Istanbul într-o clinică aparținând unui apropiat prieten al președintelui Turciei. De altfel, Erdogan l-a dus cu avionul său personal de la Baku în Turcia.

Cu prilejul vizitei, având în vedere impactul asupra Iordaniei a crizei refugiaţilor sirieni, statul român va acorda un ajutor umanitar de urgenţă acestei ţări de un milion lei, se mai arată în comunicatul Guvernului.

 

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...