PONTA: „Nu plec de la Guvern”/ Unde am mers eu în vacanţă e mai ieftin de cât la Mamaia

0
409

Întrebat luni la Romania TV dacă are de gând să demisioneze, premierul Victor Ponta a răspuns sec: „NU!”.

Premierul acorda luni seara primul interviu de la intoarcerea din concediu.

Demisia nu este o chestie personală, că m-am supărat eu şi am plecat. Funcţia pe care o ocup nu am moştenit-o pe persoană fizică, ci 5 milioane de oameni au votat USL şi majoritatea parlmentară PSD UNPR şi ALDE m-au susţinut în toată perioada asta. Dacă nu mă mai susţine coaliţia de guvernare, atunci sigur că plec, a precizat Ponta.

Conform Constituţiei nu pot fi suspendat.Cei din PNL au spus că Ponta va fi dat jos de DNA.O să mă duc în faţa judecătorului, procurorul spune părerea lui, eu o spun pe a mea, am depus toate documentele, mi s-a aprobat expertiza. A fost ideal că am cerut expertiza acum, nu în instanţă. Toată lumea a depus documente care spun că Ponta ca avocat a primit un an şi jumătate 180.000 de lei, din care 32.000 de lei impozit pe profit şi 27.000 de lei TVA, bani care s-au plătit. Eu chiar am plătit absolut toate taxele, iar documentele sunt depuse la expertiză, a spus Ponta despre ancheta DNA.

Din prima zi, 7 mai 2012, am simţit presiune, ziarele scriau că urma să fiu demis. Funcţia de prim ministru, nefiind una cu mandat fix, este cea mai atacată pentru că e funcţia din care poţi să faci cel mai mult pentru oameni. Eu am un mandat, vreau să fac tot ce am promis în 2012. De deciziile guvernului depinde viaţa a 20 de milioane de români, de la nou născut până la cel mai în vârstă, a sustinut Ponta.

Toate discuţiile şi declaraţiile lui Liviu Dragnea au fost stabilite cu mine, ne-am şi auzit în vacanţă. Eu am stabilit în statutul PSD ca miniştrii PSD să se prezinte la BPN, pentru că ei au un suport politic, nu au venit cu funcţia de acasă, a mai afirmat premierul.

Nu mi-e teamă că mă vinde Liviu Dragnea. O agenţie privată din America m-a supravegheat, plătită de un site din România. E dreptul lor să o facă, aşa cum e dreptul meu să merg în vacanţă cu familia, a sustinut Ponta.

Despre trădarea invocată de Liviu Dragnea: Să vă lămurească Liviu Dragnea. Se întoarce din vacanţă zilele următoare. Are şi el dreptul la vacanţă, a raspuns premierul

Unde am mers eu în vacanţă e mai ieftin de cât la Mamaia. Am vrut să mergem cu familia, să ne trăim viaţa, asta e, cu firme după noi care să ne facă poze. Mi-am asumat răspunderea. Am avut avantaje din funcţia de prim ministru: maşina, biroul, vila RAAPPS de la Neptun sau de la Sinaia. Sunt şi dezavantaje, e normal. De câte ori plec în străinătate apar fotografii de genul acesta. Sunt banii unui site privat de ştiri, dacă îi au e treaba lor, a sustinut ponta.