Ponta, invitat special la Belgrad: S-a întâlnit cu Ghiță

0
122

Ceremonia de învestire a președintelui Serbiei, Aleksandar Vucic, a avut loc la Belgrad, la Palatul Serbia, în prezența a 6.000 de invitați. Au fost prezenți președinții Sloveniei, Croației, Macedoniei, Muntenegrului și a celor trei membri ai Președinției Bosniei-Herțegovina.

Potrivit cotidianului „Blic”, invitați speciali au fost Alfred Gusenbauer (fost cancelar al Austriei), Victor Ponta, Franco Frattini, Serghei Jelezniak.

Victor Ponta anunțase anteriior că vrea să se întâlnească la Belgrad cu fostul său coleg, Sebastian Ghiță, aflat sub control judiciar în capitala Serbiei.

La festivități au fost prezenți și trimisul special al președintelui și cancelarului Germaniei, Gerhard Schröder, vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, înalți oficiali din Rusia, Ungaria, România, Bulgaria, Italia, Grecia, Armenia, Georgia, Austria și vicepreședintele Comitetului permanent al Congresului popular chinez, Ji Bingxuan. Uniunea Europeană a fost reprezentată de comisarul pentru negocieri de extindere, Johannes Hahn, iar SUA, de asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA pentru Europa și Eurasia, Hoyt Brian Yee.