spot_img
12.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasămarePonta, întrebat câte contracte a avut cu statul cumnatul său: Ce înseamnă...

Ponta, întrebat câte contracte a avut cu statul cumnatul său: Ce înseamnă stat? Cu Guvernul, niciunul!

-

Premierul Victor Ponta, întrebat de jurnalişti câte contracte a încheiat cu statul firma cumnatului său, verificat de procurorii DNA pentru fraude cu fonduri europene şi evaziune fiscală, a arătat că nu ştie ce înţelege presa prin „stat” şi că niciun contract nu a fost încheiat „cu Guvernul”.
„Ce înseamnă statul ? Cu Guvernul, din câte ştiu eu, niciunul”, a răspuns Ponta întrebat, vineri, câte contracte a încheiat cu statul firma cumnatului său.
Miercuri, Ponta a susţinut că, de când a preluat postul de prim-ministru, firma cumnatului său nu a mai participat la vreo licitaţie, dintr-un motiv pe care a susţinut de asemenea că nu îl cunoaşte. El a mai arătat atunci că, în momentul semnării de către cumantul său a contractului verificat de către procurori, respectiv 13 ianuarie 2012, el nu era prim-ministru, ci doar deputat şi lider PSD şi habar nu avea ce licitaţii sunt la Ministerul Mediului sau Primăria Comarnic, iar cumnatul său nu l-a întrebat sau consultat despre acest contract.
Ponta a preluat funcţia de prim-ministru în mai 2012.
Datele relevă însă că firma Grossmann Engineering Group, administrată de cumnatul premierului, a avut două contracte cu Consiliul Judeţean Suceava, prin Programul Operaţional Regional finanţat de Comisia Europeană, dar şi cu administraţii din Ialomiţa, Galaţi sau Prahova, contracte semnate în perioada 2007-2014, conform informaţiilor transmise, marţi, de către corespondenţii MEDIAFAX.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img