spot_img
31.1 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăDezvaluiriOmul din Iaşi al cumnatului lui Ponta, naşul celor mai temuți rakeți...

Omul din Iaşi al cumnatului lui Ponta, naşul celor mai temuți rakeți basarabeni

-

Reporterii „Ziarului de Iaşi“ au intrat în posesia unor informaţii explozive despre legăturile pe care afaceristul ieşean Liviu Munteanu le are cu cei mai periculoşi interlopi transfrontalieri. Cercetat în dosarul familiei premierului Victor Ponta, Liviu Munteanu este naş de cununie al temutului raket basarabean Ion Druţă (foto), creierul a două asasinate înfiorătoare petrecute în Români.Surse din lumea interlopă susţin că Munteanu este cumătru şi cu Vasile Rodideal, un alt raket din Moldova, căutat în prezent prin Interpol pentru instigare la asasinat.
Liviu Munteanu despre care „Ziarul de Iaşi“ a dezvăluit că dansa în trecut la petrecerile clanului Corduneanu, este foarte apropiat de doi dintre cei mai periculoşi rakeţi de peste Prut, ambii judecaţi sau condamnaţi pentru asasinate celebre.
Surse din lumea interlopă au precizat că Munteanu nu este doar prieten, ci chiar cumătru, respectiv naş de cununie al celor doi interlopi basarabeni, Vasile Rodideal şi Ion Druţămai scrie ZI.
Primul dintre ei este căutat peste tot în lume de Interpol după ce a fost condamnat în România pentru instigare la omor, iar cel de-al doilea se află după gratii în Republica Moldova, fiind cercetat şi în două dintre cele mai celebre asasinate din ţara noastră: cel din cartierul Vitan, Bucureşti, şi cel al omului de afaceri băcăuan Valeriu Damian.
Dacă, la începutul anilor 2000, Munteanu era mai apropiat de clanul Corduneanu, mai târziu, afaceristul cercetat acum în dosarul familiei premierului Victor Ponta şi-a extins legăturile şi cu mafia de peste Prut. Alături de soţia sa, Munteanu i-a cununat pe Ion şi Cristina Druţă.
Soţii Druţă au locuit pentru o perioadă la Iaşi, unde au desfăşurat afaceri dubioase alături de ceilalţi doi fraţi ai lui Ion Druţă, Grigore şi Tudor, arestaţi şi ei în cazul uciderii omului de afaceri băcăuan Valeriu Damian, patron al lanţului de benzinării Helios
După ce a atras atenţia asupra lor, Druţă s-a retras în Republica Moldova. Acolo este şi în prezent judecat pentru un triplu asasinat mafiot ce a avut loc la începutul anilor 2000, având deja o condamnare nedefinitivă de 20 de ani de închisoare. A fost arestat în noiembrie anul trecut după ce a vândut arme unor reporteri ai Rise Project.
La rândul său, Vasile Rodideal este condamnat la 15 ani de închisoare pentru instigare la omor calificat după ce a tocmit mai mulţi basarabeni să pună o bombă sub maşina cămătarului ieşean Tiberiu Cristodorescu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img