Fostul premier Victor Ponta a fost ales preşedinte al partidului Pro România în cadrul primului congres naţional al formaţiunii politice, care a avut loc azi, la Romexpo.Din cei 876 de delegaţi cu drept de vot prezenţi la congres, 871 au votat pentru alegerea lui Victor Ponta ca preşedinte al partidului. Prim-vicepreşedinţi ai Pro România au fost aleşi, conform Agerpres, Nicolae Bănicioiu, Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu, scrie Inpolitics.

Neobișnuit e faptul că, deși creator al partidului, unic candidat și aflat la primul congres al formațiunii, Ponta nu a obținut unanimitatea voturilor, cum era de așteptat, ceea ce ar putea însemna că există din start un mic grup de ”disidenți” împotriva sa, în Pro România. De aici întrebarea firească: oare cîte voturi lua fondatorul partidului dacă avea și contracandidați?

Victor Ponta a declarat la congres că obiectivul Pro România este realizarea unui master plan pentru dezvoltarea ţării şi promovarea unor proiecte de construcţie pentru viitor cu o echipă formată din ameni în care are încredere. El a subliniat că succesul şi dezvoltarea României pot fi realizate doar într-o Românie mai bine integrată în UE.
În opinia sa, Pro România trebuie să fie un partid care să militeze pentru o mai bună integrare a României în UE.
“Chiar săptămâna viitoare vreau să mergem şi să ne înscriem într-un partid politic european, care să promoveze ideea de unitate şi de dezvoltare europeană, şi nu ideea de marginalizare, de periferie în care România din păcate în ultima perioadă se duce”, a spus Ponta.
Liderul Pro România a adăugat că primul test al formaţiunii politice va fi la alegerile europarlamentare din 2019.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?