spot_img
18.2 C
București
miercuri, mai 25, 2022
AcasăDezvaluiriJudecător: Securitatea e amatoare față de ceea ce se întâmplă acum

Judecător: Securitatea e amatoare față de ceea ce se întâmplă acum

-

“Noi nu facem şuruburi, noi lucrăm cu destine”, spune Mădălina Afrăsinie, preşedinta Secţiei a VI-a civilă de la Tribunalul Bucureşti, cea care şi-a cerut iertare celor care au stat pe nedrept în închisoare. Aceasta a vorbit, pentru MEDIAFAX, despre lipsurile sistem, schimbarea legii şi protocoale.

“În ceea ce priveşte încheierea protocoalelor de instanţe, de Inspecţie, de CSM, de  MJ. Din punctul meu de vedere excede atribuţiilor prevederilor legale, excede logicii juridice, excede bunului simţ. (…) Au extins nepermis competenţele Serviciului Român de Informaţii, iar ceea ce ne-a deranjat şi m-a deranjat foarte mult a fost ultimul protocol al SRI cu inspecţia prin care SRI verifica eventualele abateri disciplinare ale judecătorului”, spune judecătoarea Mădălina Afrăsinie despre protocoalele secrete ale SRI cu instituţii din domeniul justiţiei.

Magistratul este deranjat în special de protocolul dintre SRI şi Inspecţia Judciară, ce a creat cadrul pentru ca date despre magistraţi să fie transmise Inspecţiei. Ceea ce înseamnă că magistraţii au putut fi oricând ascultaţi.

“Oare SRI a făcut astfel de verificări cu privire la mine, pentru că oricum sunt destul de vocală? Ce treabă are SRI cu privire la acţiunile mele disciplinare? Ţine de securitatea statului? Ce caută el în activitatea noastră să verifice abaterile disciplinare? (…) Securitatea, Departamentul Securităţii Statului e amator în comparaţie cu ce vedem acum. Cel puţin eu aşa văd. E păcat, pentru că au murit copii în 89 şi se pare că au murit degeaba”, declară judecătoarea.

Aceasta a explicat, în interviul acordat MEDIAFAX, şi de ce a decis să îşi ceară iertare persoanelor condamnate pe nedrept, vorbind despre condiţiile inumane de detenţie din multe locuri.

Totodată, Mădălina Afrăsinie a vorbit despre necesitatea Secţiei de Investigare a magistraţilor, despre Ordonanţa care modifică legile Justiţiei, dar şi despre delegări şi pensionări anticipate.

“Nu ştiu dacă pensionarea la 20 de ani era o explozie pe sistem astfel încât intra sistemul în colaps. Îmi pare rău că spun, dar sistemul este în colaps de foarte mult timp.  Repet, atâta vreme cât nu am oameni, nu am personal de specialitate, nu am spaţii. (…)Spre deosebire de procurori, noi judecătorii nu putem fi delegat la instanţele ierarhic superioare dacă nu avem cadrul acelei instanţe. Ceea ce fie vorba între noi, naşte oarecum nişte invidii, omeneşte vorbind. Nu cred că poţi să ajungi, ca judecător de judecătorie să te delege dacă s-ar putea direct la Curtea de Apel sau la Înalta Curte”.

INTERVIUL INTEGRAL ACORDAT MEDIAFAX

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...