spot_img
32.1 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăEconomieAgriculturaPoluarea cu amoniu a apei potabile din București

Poluarea cu amoniu a apei potabile din București

-

ApaNova va înregistra luni dimineaţă sesizări la autorităţile competente pentru a demara o cercetare în legătură cu poluarea cu amoniu de la care a pornit scandalul apei potabile din Bucureşti din ultimele zile, a anunţat, duminică, Mădălin Mihailovici, directorul Apa Nova, la Antena 3.

- Reclama -

„Vrem să ştim de ce s-a produs această încărcare cu amoniu. Nu ştim care a fost sursa poluării cu amoniu, tot ce pot să spun este că ApaNova va înregistra luni dimineaţă sesizări la autorităţile competente pentru a demara o cercetare în legătură cu acest aspect. Vom depune la toate autorităţile competente, astfel încât să putem spune populaţiei Bucureştiului de unde a venit această încărcare”, a spus Mihailovici.

Directorul a precizat că Apa Nova a postat pe site toate rezultatele analizelor efectuate în perioada 29 – 30 – 31 ianuarie. Un alt set de analize, efectuat împreună cu Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti, pe 31 ianuarie, în opt puncte, va fi afişat după finalizare, pentru că este mai complex.

Mihailovici spune că dozarea clorului în apa potabilă se face 24 de ore din 24, 7 zile din 7, 365 de zile din 365 de zile, în funcţie de calitatesa apei care intră în sistem. „Nu face rău, americanii nu beau apa dacă nu miroase a clor”, spune directorul, care a precizat că în staţii există şi un „buton roşu”, care poate întrerupe alimentarea în situaţii de urgenţă.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...