Băsescu lasă să se înțeleagă că va candida la europarlamentare pentru PMP

0
91

Traian Băsescu a declarat, duminică la un post TV, întrebat despre o candidatură la alegerile europarlamentare, în contextul în care sondajele arată că PMP este mai bine cotat dacă acesta se înscrie în cursă, că „mai e timp” şi că în mod cert va sprijini partidul în campania electorală.

Chestionat, duminică la România Tv, dacă va candida la europarlamentare, fostul preşedinte Traian Băsescu a răspuns: „La ce? Ce o să fac în mod cert, o să sprijin PMP în campanie electorală”.

Întrebat dacă nu s-ar înscris în cursă, în contextul în care PMP este mai bine cotat în sondaje dacă el va candida, Băsescu a replicat: „Da, mai e timp. Nu de lista PMP stă electoratul român. Au liste grele de la PSD, de la PNL. Voi face tot ce trebuie să ajut partidul. În orice caz voi fi partenerul lor în campanie. Îi voi sprijini pentru că sunt un partid curăţel în momentul de faţă şi a trecut pragul la toate alegerile, nu văd de ce nu l-ar trece acum. Sunt mai importante ca niciodată europarlamentarele de anul acesta. Am mai trecut de trei ori prin alegeri pentru PE. Ultima oară prezenţa a fost un pic peste 32%. Eu zic că vom avea o prezenţă care se va apropia de 40%. Tensiunea în societate este ridicată şi aomenii vor căuta opţiuni”.

Alegerile europarlamentare vor avea loc pe 26 mai 2019.