spot_img
23.1 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăAnalizePolonia nu are deficit în bugetul 2020: Programele de asistență socială continuă

Polonia nu are deficit în bugetul 2020: Programele de asistență socială continuă

-

Guvernul polonez a aprobat luni bugetul de stat pentru 2020 care prevede că economia va înregistra o creştere de 3,7% iar inflaţia se va situa la 2,5%, informează agenţia de presă PAP conform Agerpres.

- Reclama -

De asemenea, bugetul prevede că anul viitor veniturile vor fi egale cu cheltuielile la 435,5 miliarde zloţi (102 miliarde euro sau 113 miliarde dolari).

Premierul Mateusz Morawiecki a subliniat că bugetul pentru anul viitor este unul orientat spre creştere şi care asigură continuarea finanţării pentru programele de asistenţă socială. „În contextul turbulenţelor din jurul nostru, inclusiv Brexit, încetinirea creşterii economice în zona euro şi disputele comerciale dintre China şi SUA, acest buget stabil şi echilibrat ne oferă un sentiment de confort şi o plasă de siguranţă pentru 2020”, a declarat Morawiecki în conferinţa de presă de după reuniunea Cabinetului.

Anterior, premierul Morawiecki a declarat că bugetul pe 2020 va fi primul buget al Poloniei fără deficit de după căderea comunismului şi începutul reformelor de piaţă în urmă cu trei decenii.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...