spot_img
30.3 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăActualitatePolonia ia afacerea combustibilului pentru Ucraina. România se uită

Polonia ia afacerea combustibilului pentru Ucraina. România se uită

-

Ministrul ucrainean al economiei, Iulia Sviridenko, a declarat că Polonia poate acţiona ca transportator important de combustibil pentru Ucraina, asigurând livrarea a peste 200.000 de tone de produse petroliere pe lună.

Potrivit RBC, ministrul a făcut declaraţia respectivă după încheierea Forumului energetic polono-ucrainean, care s-a desfăşurat, luni, la Varşovia. „Am reușit să aducem la aceeași masă reprezentanți ai afacerilor poloneze și ucrainene, precum și companii de logistică și societăţi care gestionează infrastructura pentru combustibili. Acest lucru a făcut posibilă găsirea de soluții practice pentru creșterea volumului livrărilor în viitorul apropiat” – a scris ministrul pe Facebook. Potrivit Iuliei Sviridenko, în cadrul forumului de la Varşovia, s-au discutat în special despre mecanismele specifice pentru obținerea unor volume suplimentare de combustibil de la comercianții polonezi, au fost identificate oportunități tehnice de creștere a transbordării volumelor necesare, iar partea ucraineană a primit deja confirmarea uneia dintre cele mai importante companii poloneze, PERN SA, în ceea ce privește capacitățile suplimentare de transport.

„De asemenea, pentru a crește livrările, am sincronizat programul de lucru al Ukrzalizniţa (compania de căi ferate a Ucrainei, n.r.) și al PKP (societatea feroviară de transpor din Polonia, n.r.), care pot rezolva deja în mod operativ aspectele problematice” – a adăugat ministrul. Sviridenko și-a exprimat speranța că, în viitorul apropiat, combustibilul va fi livrat mult mai repede şi, astfel, vor dispărea cozile de la benzinăriile ucrainene. De asemenea, Guvernul ucrainean se așteaptă să poată obţine produse petroliere din Statele Unite, din regiunea Amsterdam-Rotterdam-Anvers (ARA), din rafinăriile germane, scandinave și baltice. Combustibilul va fi livrat prin mijloace de transport combinate tranzitând Polonia.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img