spot_img
23.7 C
București
vineri, aprilie 12, 2024
AcasăhighlightPolonia denunță trădarea Europei de Est de către Bruxelles

Polonia denunță trădarea Europei de Est de către Bruxelles

-

Ministrul polonez al afacerilor externe, Witold Waszczykowski, a denunțat vineri o Uniune Europeană ‘cu două viteze’ și a avertizat în legătură cu riscul ‘eroziunii’ UE, într-un discurs pronunțat în fața Parlamentului de la Varșovia, relatează AFP conform Agerpres.

El a criticat în acest context planul unei mai mari integrări a zonei euro și ideea unui ‘mic Schengen’.

- Advertisement -

‘Ne dorim o Uniune Europeană cu state libere și egale. (…) Calea prin care se ajunge la asta nu este cea a unei Europe cu două viteze’, a mai spus el.

‘Susținătorii unei mai mari integrări a zonei euro doresc o gestionare economică coordonată și, de fapt, o uniune politică. Însă, astăzi nu există o metodă corectă și democratică de a alege lideri credibili ai unei astfel de uniuni politice’, potrivit ministrului polonez.

- Advertisement -

‘Ideea unui ‘mic Schengen’ se referă la țările din vechea Europă, regiunea noastră nu este luată în considerare’, a spus el, dând asigurări că Polonia se opune unei astfel de idei.

‘Practica bazată pe principiul ‘mai multă Europă’, și mai puțin control democratic al acțiunilor sale, conduce către eroziunea sa’, a subliniat șeful diplomației poloneze.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img