spot_img
24.8 C
București
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăDezvaluiriBOMBĂ ÎN SCANDALUL GIROFARELOR: DNA acuzată că foloseste antemergător de poliţie cu...

BOMBĂ ÎN SCANDALUL GIROFARELOR: DNA acuzată că foloseste antemergător de poliţie cu girofar la audieri

-

Exista numeroase marturii ale unor persoane care au confirmat pentru Lumeajustitiei.ro ca au fost duse la sediul DNA cu masini de politie cu girofar de rutiera, care s-ar afla zilnic in curtea institutiei si care ar fi folosite si atunci cand procurorii DNA care solicita arestari, au nevoie sa ajunga cat mai repede la instanta de judecata. In aceste ocazii, masina de politie cu girofar face partie, nu sta la stopuri, desi nicaieri in lege nu se prevede ca procurorii DNA pot beneficia de un asemenea ante-mergator, ei avand masini fara insemne, dar cu girofar albastru detasabil, mai scrie Luju.ro.

- Reclama -

Exista sute de poze pe internet cu aceste masini cu girofar de rutiera, cu care au fost transportati Alina Bica, Dragos Basescu, Horia Georgescu, senatorul Catalin Voicu, procurorul Max Balasescu etc. Despre acest aspect, fostul procuror Max Balasescu a confirmat oficial pentru luju.ro: “Masina era de la circulatie. Un VW Passat 3000cc pe benzina. Si eu am fost dus cu ea. Si Alina Bica a fost dusa cu ea… este folosita si de procurori cand trebuie sa ajunga la instanta… sunt transportati inclusiv arestati cu ea si eu zic ca masina nu este pregatita pentru transport detinuti…” Max Balasescu a mai adaugat ca masina de politie cu girofar a DNA era folosita si cand trebuia adus cineva important la audieri si nu trebuia sa se vada, pentru ca avea geamurile din spate fumurii.

IACOB

Desi conform art 3, lit. e) din OUG 43/2002 privind atributiile DNA prevede ca printre atributiile acestei unitati de parchet se numara si: “elaborarea raportului anual privind activitatea Directiei Nationale Anticoruptie si prezentarea acestuia CSM si ministrului justitiei, nu mai tarziu de luna februarie a anului urmator, iar ministrul justitiei va prezenta Parlamentului concluziile asupra raportului de activitate a DNA”, din 2014 incoace, la fiecare inceput de an parchetul condus de Laura Kovesi sarbatoreste cu mare fast bilantul anual la Centrul Militar de pe Calea Victoriei (vizavi de Capsa). Spre deosebire de fastul afisat de DNA sub mandatul Laurei Kovesi, predecesorii ei, Daniel Morar si Laura Oprean erau infinit mai modesti si se limitau la simple conferinte de presa la sediul DNA, care nu presupuneau receptii costisitoare si blocari de strazi cu echipaje de la rutiera, mai afirmă Luju.ro.

Cu ocazia acestor festivitati costisitoare, politia rutiera blocheaza arterele din jurul Centrului Militar, iar agentii de politie rutiera sunt coordonati de insusi adjunctul lui Kovesi, celebrul procuror Marius Iacob. De cand politia rutiera asculta de indicatiile sefilor DNA? In aceste ocazii in care zeci de politisti de la rutiera au blocat strazile nu s-a produs oare “o vatamare a intereselor legitime ale Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti”… si “deturnarea resurselor politiei rutiere care ar fi trebuit sa contribuie la fluidizarea circulatiei în municipiul Bucuresti…”???, conchide Lumea Justiţiei.

 

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...