spot_img
26.4 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăAnalizePolonia critică sprijinul ambasadorului american pentru LGTB

Polonia critică sprijinul ambasadorului american pentru LGTB

-

Guvernul conservator de la Varşovia a criticat vineri sprijinul ambasadoarei americane în Polonia pentru minorităţile sexuale, informează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Drepturile homosexualilor, lesbienelor, bisexualilor, transsexualilor (LGBT) şi ale altor minorităţi sexuale sunt controversate în Polonia, ţară cu populaţie majoritar catolică, iar ambasadoarea Georgette Mosbacher a condamnat intenţia ziarului conservator Gazeta Polska de a lansa o campanie cu autocolante împotriva LGBT.

Publicaţia a difuzat pe Twitter o fotografie cu autocolante, pe care este reprezentată o cruce neagră peste curcubeul care simbolizează mişcarea LGBT, însoţită de textul „zonă liberă de LGBT”.

„Sunt decepţionată şi îngrijorată să văd că anumite grupuri folosesc autocolante pentru a promova ura şi intoleranţa”, a reacţionat joi Mosbacher, tot prin intermediul reţelei Twitter. „Respectăm libertatea de exprimare, dar trebuie să rămânem uniţi pentru valori cum ar fi diversitatea şi toleranţa. #SuntemToţiEgali”, a adăugat ea, într-un mesaj în poloneză.

Purtătorul de cuvânt al guvernului Poloniei, Piotr Muller, a apreciat vineri că luarea de poziţie a ambasadoarei este „inutilă”. „Mi se pare că nu este o problemă legată de relaţiile dintre SUA şi Polonia”, a declarat el, conform agenţiei de presă PAP preluate de AFP.

Textul autocolantului propus de Gazeta Polska este legat de faptul că mai multe entităţi locale din Polonia s-au declarat „libere de ideologia LGBT”. Organizaţia neguvernamentală Campanie Contra Homofobiei (KPH) a consemnat săptămâna trecută circa 30 de unităţi teritoriale – inclusiv sate şi consilii regionale – unde au fost adoptate rezoluţii în acest sens. KPH consideră că este vorba de o reacţie la declaraţia în favoarea comunităţii LGBT adoptată în februarie, spre nemulţumirea mediilor conservatoare şi ultra-conservatoare.

Săptămâna trecută, episcopii polonezi au acuzat Ikea că practică „îndoctrinarea LGBT”, după ce un angajat al grupului internaţional de origine suedeză a fost concediat pentru „afirmaţii discriminatoare”.

Tribunalul Constituţional polonez a dat câştig de cauză, recent, unei imprimerii care a refuzat „în numele libertăţii de conştiinţă” o comandă din partea unei organizaţii LGBT.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...