spot_img
27.8 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022
AcasăAnalizePolonia, atac la Soros

Polonia, atac la Soros

-

După ce Ungaria a decis închiderea unei universităţi finanţate de George Soros, miliardarul american primeşte o nouă lovitură, de data aceasta din partea Poloniei.

Fundația Batory din Varșovia, responsabilă cu distribuirea unei părţi din suma de 809,3 milioane de euro (882 milioane de dolari) pe care Norvegia intenționează să le ofere Poloniei până în 2021 pentru reducerea disparităților economice și sociale, se teme că va fi lipsită de fonduri, potrivit Bloomberg.com.

Polonia vrea ca partea de bani destinată construirii societății civile să fie gestionată de o entitate de stat, a declarat vicepremierul Piotr Glinski luna trecută. Norvegia solicită ca banii să fie transmişi de către un organism independent, scrie Sputnik.

Această acţiune ar reprezenta un nou atac la adresa lui Soros în regiune, după ce guvernul Ungariei, ţara natală a lui Soros, şi-a afirmat intenţia de a închide o universitate de la Budapesta finanţată de miliardar.

Partidul de guvernământ din Polonia a intrat în conflict cu Uniunea Europeană cu privire la ideea de stat de drept, liderul Jaroslaw Kaczynski lăudându-l în repetate rânduri pe premierul maghiar Viktor Orban pentru faptul că urmărește interesele țării sale în interiorul UE. Fundaţia Batory s-a ocupat de alocarea fondurilor norvegiene începând cu 2014, furnizând peste 130 de milioane de zloturi (34 milioane de dolari) către 667 de grupuri. Printre organizaţiile non-guvernamentale care au beneficiat de aceste fonduri sunt şi organizații care promovează egalitatea de gen și drepturile LGBT. De la preluarea puterii în 2015, Partidul Lege și Justiție a urmărit să reinstaureze valorile tradiționale catolice, unele dintre acestea fiind în contradicție cu politicile promovate de grupurile progresiste.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...