spot_img
25.9 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizePolitologul american John Mearsheimer: SUA și aliații lor din NATO au jucat un...

Politologul american John Mearsheimer: SUA și aliații lor din NATO au jucat un rol hotărâtor în evenimentele care au condus la războiul din Ucraina

-

Statele Unite și aliații lor din NATO au provocat conflictul din Ucraina și, de aceea, poartă întreaga responsabilitate pentru nenorocirile acestuia, a declarat politologul american John Mearsheimer, relatează agenția URA.ru.

”Statele Unite și aliații lor din NATO au jucat un rol hotărâtor în evenimentele care au condus la războiul din Ucraina, iar acum ele joacă un rol central în această confruntare”, a declarat John Mearsheimer, citat de publicația The National Interest. El a precizat că aliații americani poartă o anumită responsabilitate pentru consecințele crizei ucrainene, dar că, în general, ei urmează exemplul Washingtonului.

- Reclama -

Politologul a subliniat că vina Statelor Unite este că au promovat în privința Ucrainei o politică evaluată de Kremlin ca o amenințare existențială, așa cum, de-a lungul anilor, au avertizat în repetate rânduri politicienii ruși. ”Mă refer, în special, la ideea obsedantă a Americii de a băga Ucraina în NATO și de a o transforma într-o fortăreață a Occidentului la granița cu Rusia. Administrația (președintelui SUA, Joe) Biden nu a dorit să înlăture această amenințare cu ajutorul diplomației”, a spus el.

- Advertisement -

Mearsheimer a adăugat, de asemenea, că Washingtonul și-a dublat poziția agresivă împotriva Rusiei după ce a început operațiunea specială din Ucraina, ceea ce confirmă teza potrivit căreia SUA nu sunt interesate de găsirea unei soluții diplomatice la acest conflict. ”În același timp, Ucraina, care a suferit deja foarte mult, va avea și mai mult de suferit”, a rezumat expertul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img