spot_img
21 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăAnalizePoliţiştii francezi în stradă împreună cu ministrul de interne

Poliţiştii francezi în stradă împreună cu ministrul de interne

-

Personalităţi politice s-au alăturat miercuri poliţiştilor francezi la o amplă manifestaţie la Paris, pentru a atrage atenţia asupra violenţei şi riscurilor tot mai mari la care sunt supuşi în Franţa poliţiştii care acuză răspunsul inadecvat al justiţiei în faţa infracţionalităţii în creştere, relatează agenţiile AFP şi EFE conform Agerpres.

- Reclama -

Cu un an înaintea alegerilor prezidenţiale, criminalitatea şi insecuritatea au ajuns să se numere printre principalele preocupări ale electoratului francez.

Protestul de miercuri, la care au participat circa 35.000 de persoane şi s-a desfăşurat în faţa parlamentului francez, a fost organizat de sindicatele poliţiştilor la două săptămâni după uciderea poliţistului Eric Masson în timpul unei operaţiuni antidrog – o dramă care a revoltat poliţia, deja marcată de asasinarea pe 23 martie a lui Stéphanie Monfermé, agentă administrativă la comisariatul din Rambouillet, de către un tunisian radicalizat.

Însuşi ministrul de interne Gérald Darmanin s-a alăturat acestui protest. ‘‘Am venit pur şi simplu pentru a sprijini poliţiştii, este ceva perfect normal, ei trec printr-un moment dificil”, a explicat Darmanin.

În schimb, colegul său titular al Justiţiei, Eric Dupond-Moretti, absent de la protest, a fost ţinta manifestanţilor şi a sindicatelor, care acuză reacţia inadecvată a justiţiei franceze faţă de infractori.

Şi alţi politicieni s-au alăturat manifestaţiei, pe lângă membri ai Adunării Naţionale (de extremă dreapta) şi ai Partidului Comunist numărându-se şi alţii din Partidului Socialist sau ecologişti.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...