Polițiștii de penitenciare, protest la Prefectura Mehedinți. ALADIN GEORGESCU: “Guvernul trebuie să le redea demnitatea celor care sunt, zilele acestea, în stradă!”

0

Zeci de polițiști de penitenciare au participat astăzi, în fața Prefecturii Mehedinți, la o amplă acțiune de protest, nemulțumiți de înghețarea salariilor.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu (PSD), susține revendicările sindicaliștilor și spune că Guvernul ar trebui să găsească soluții pentru aplicarea legii.

“Eliminarea inechităților salariale din sistemul public, salariu minim corelat cu creșterea prețurilor de consum și aplicarea legii-cadru privind salarizarea bugetarilor, sunt revendicări de bun simț ale celor care zilele acestea sunt în stradă și care aplică, la rândul lor, legea, prin activitatea lor zilnică. Acești oameni nu cer creșteri salariale, își cer drepturile care le oferă demnitate.
Cum ne așteptam cu toții, prefectul județului, reprezentant al Guvernului în teritoriu, a rămas surd la huiduielile și strigătele sindicaliștilor, deși protestul a fost organizat sub geamul biroului său din Prefectură.
Un Guvern responsabil nu își pune pătura în cap și se vaită timid că nu sunt fonduri! Un Guvern responsabil caută soluții și stabilește prioritățile bugetului în mod corect și în interesul românilor!
Sunt întru totul, alături de polițiștii din penitenciare, de polițiștii din cadrul MAI, de sindicatele din Sănătate, pensionari și toți cei care în această perioadă, se consideră nedreptățiți de modul discreționar în care Guvernul Câțu alocă fondurile publice. PSD a avut o permanentă legătură cu sindicatele când a deținut guvernarea, o face și acum și va susține, în continuare, aplicarea de soluții integrate care să genereze venituri fiscale, astfel încât, bugetul de stat să poată susține o corectă salarizare în sistemul public.
De altfel, după cum a anunțat președintele PSD, Marcel Ciolacu, PSD va prezenta un buget alternativ pentru anul 2021, o soluție la varianta de austeritate a actualului Guvern, care are cu totul alte priorități decât cele ale românilor.
Propunerile PSD se vor regăsi în amendamente la bugetul actualei puteri care, deși întârzie, știm cu toții că va fi unul fără soluții reale pentru români.
”, a declarat Aladin Georgescu.