spot_img
17 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăAnalizePolitico: Neînțelegeri din ce în ce mai mari între aliații Ucrainei

Politico: Neînțelegeri din ce în ce mai mari între aliații Ucrainei

-

Este din ce în ce mai dificil pentru membrii Grupului de contact pentru asistența pentru Ucraina să mențină unitatea, scrie Politico .

- Reclama -

„În marginea întâlnirii grupului din 21 aprilie la baza americană Ramstein, era clar că menținerea unității va deveni o sarcină din ce în ce mai dificilă”, se spune în articol.

În timpul reuniunilor grupului, țările sunt din ce în ce mai mult in dezacord, inclusiv în ceea ce privește reaprovizionarea stocurilor de arme după livrările la Kiev și trimiterea de avioane militare în Ucraina. Unii își exprimă și nemulțumirea față de întârzierile livrărilor și de faptul că unele țări în timpul reuniunilor grupului promit să furnizeze arme fără a da date exacte, iar la următoarea întâlnire nu fac decât să repete promisiunile trecute.

Cea mai recentă întâlnire a grupului de contact privind Ucraina a avut loc la baza aeriană americană „Ramstein” pe 21 aprilie. Întâlnirea a fost prezidată de secretarul american al apărării Lloyd Austin şi de generalul Mark Milley , şeful şefilor de stat major al forţelor armate americane .

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img