spot_img
20 C
București
duminică, iunie 4, 2023
AcasăAnalizeMinistrul de externe maghiar il pune la punct pe Zelenski

Ministrul de externe maghiar il pune la punct pe Zelenski

-

Comportamentul Ungariei în calitate de stat membru NATO nu este decis de preşedintele ucrainean, a declarat Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior.

- Reclama -

Péter Szijjártó a scris aceste rânduri, duminică, ca răspuns la declaraţia lui Volodymyr Zelensky potrivit căruia “comportamentul Ungariei, ca stat membru NATO, nu este adecvat”.

Legat de acest aspect, şeful diplomaţiei ungare a scris: “Din fericire, nu el este cel care trebuie să decidă”.

Populaţia Ungariei a plătit deja un preţ extrem de mare din cauza războiului din Ucraina. Mulţi maghiari, membri ai comunităţii maghiare din Ucraina Subcarpatică, au murit deja în acest război, a subliniat politicianul de la Budapesta.

Péter Szijjártó a mai adăugat că, dacă această declaraţie înseamnă că preşedintele ucrainean le mulţumeşte respectuos ungurilor pentru faptul că “i-au lăsat să intre şi au avut grijă de peste un milion de refugiaţi din Ucraina” şi le mulţumeşte respectuos pentru că “au trimis continuu ajutoare”, atunci răspunsul este: “cu plăcere, sunt bineveniţi şi pot conta pe noi în viitor”, a scris Szijjártó pe pagina sa de Facebook.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img