spot_img
27.8 C
București
joi, august 11, 2022
AcasăAnalizePoliția vrea să îi amendeze pe pietonii care folosesc telefonul mobil când...

Poliția vrea să îi amendeze pe pietonii care folosesc telefonul mobil când traversează strada

-

Ministerul Afacerilor Interne a publicat un proiect de lege prin care, in premiera, pietonii care stau cu ochii in telefonul mobil atunci cand traverseaza strada vor putea fi amendati.
„Prin prezentul proiect se reglementeaza interdictia pietonilor de a efectua activitati de natura a le distrage atentia atunci cand se angajeaza in traversarea drumului public”, scrie in document.

- Reclama -

In ultimii ani numarul accidentelor rutiere provocate de pietoni a crescut semnificativ, arata datele MAI.

S-a constatat ca un procent semnificativ din numarul accidentelor rutiere implica eroarea umana a participantilor la trafic. Pietonii reprezinta o categorie vulnerabila in trafic, iar un comportament imprudent al acestora poate spori numarul deceselor rezultate din accidentele de circulatie in care acesti participanti la trafic sunt implicati.

In perioada 01.01.2019 -15.09.2020, s-au inregistrat 1.711 de accidente de circulatie grave avand drept cauza principala a producerii traversarea neregulamentara a drumului public de catre pietoni. Rezultatul, decesul a 457 de persoane si ranirea grava a altor 1272 de persoane, toate aceste persoane avand calitatea de pietoni, spune MAI.

De aceea, este necesara imbunatatirea inclusiv a legislatiei rutiere, astfel incat riscul rutier sa se reduca, se arata in proiectul Ministerului de Interne. „In prezent, potrivit art. 72 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, traversarea drumului public de catre pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate si semnalizate corespunzator, iar in lipsa acestora, in localitati, pe la coltul strazii, numai dupa ce s-au asigurat ca o pot face fara pericol pentru ei si pentru ceilalti participanti la trafic”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...