Andrei Muraru, aviz favorabil pentru postul de ambasador în Washington D.C: Până la sfârșitul lui 2024 românii vor putea călători în SUA fără a avea nevoie de viză

0

Andrei Muraru, propus ambasador al României la Washington, a primit aviz favorabil, miercuri, din partea parlamentarilor din comisiile reunite care se ocupă de politică externă și de românii din afara granițelor. La audieri, Andrei Muraru s-a declarat încrezător că până la sfârșitul mandatului președintelui Iohannis (în 2024 – n.r.), românii vor putea călători în Statele Unite fără a avea nevoie de viză. 

„România este aspirantă de 16 ani la acest program (Visa Waiver – n.r.). Cunoaștem bine vulnerabilitățile interne pe care le avem și, în același timp, limitele cauzate de prevederile legale inflexibile în vigoare din SUA. Vom ști curând mai multe despre cauzele care determină refuzul anumitor cereri pe care cetățenii români le fac pentru vize de scurtă ședere în Statele Unite și vom iniția o campanie publică de informare, așa cum a anunțat deja ministrul Bogdan Aurescu. Avem nevoie de asemenea de o soluție creativă la nivel de Congres pe care, sunt convins, că o vom găsi. Sunt astfel încrezător că, până la finalul mandatului Președintelui Iohannis, românii vor călători în SUA fără viză”, arată Andrei Muraru, într-o postare pe Facebook în care explică ce le-a spus parlamentarilor la audierile de miercuri.

Departamentului Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă, spune că o altă prioritate a mandatului său de ambasador va fi creșterea prezenței militare americane în România, pe care o consideră „primordială”. 

„Avem nevoie de mai multă prezență SUA în România: pe uscat, în aer și pe mare”, arată Andrei Muraru în postarea pe Facebook în care explică ce priorități și-a stabilit pentru viitorul său mandat de ambasador.