spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAnalizePoliția maghiară investighează banii primiți din străinătate de Opoziția ungară

Poliția maghiară investighează banii primiți din străinătate de Opoziția ungară

-

Poliţia din Ungaria investighează sprijinul de ordinul miliardelor de forinţi, primit din străinătate de Mişcarea Ungaria Tuturor (MMM) înfiinţată de Péter Márki-Zay candidatul opoziţiei la funcţia de prim-ministru la alegerile din aprilie 2022 – a anunţat cotidianul Magyar Nemzet în ediţia sa de marţi.

- Reclama -

Referindu-se la comunicatul Inspectoratului General al Poliţiei, ziarul a scris: o persoană a depus o plângere la Parchetul General al Capitalei în legătură cu presupuşii bani primiţi din străinătate. Parchetul a solicitat o completare a plângerii, după care Biroul Naţional de Investigaţii al Poliţiei pentru Intervenţie Rapidă a început o investigaţie împotriva unui autor necunoscut sub suspiciunea de delapidare şi spălare de bani. 

Articolul reaminteşte că fostul candidat la funcţia de prim-ministru al opoziţiei, Péter Márki-Zay a declarat la sfârşitul lunii august, într-un podcast, că mişcarea de care aparţinea (MMM) a primit sprijin în valoare sute de milioane de forinţi din Statele Unite, chiar şi la mijlocul lunii iunie. Fundaţia americană Action for Democracy a trimis banii într-o singură tranşă, suma însă a fost adunată din mai multe surse. 

Articolul adaugă: Péter Márki-Zay a declarat că MMM nu se supune regulilor privind finanţarea partidelor, deoarece nu este un partid, şi că banii primiţi oricum nu au fost cheltuiţi în scopurile campaniei.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img