spot_img
2.9 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăUncategorizedPoliția din autoproclamata Republică Kosovo a raportat uciderea unuia dintre atacatorii forțelor...

Poliția din autoproclamata Republică Kosovo a raportat uciderea unuia dintre atacatorii forțelor de securitate

-

Poliția din autoproclamata Republică Kosovo a raportat uciderea unuia dintre atacatorii forțelor de securitate din nordul regiunii.

- Reclama -

„Un număr semnificativ de atacatori profesioniști cu măști și diverse uniforme, puternic înarmați, cu grenade, lansatoare de grenade de mână, cu vehicule blindate, folosind diverse zone, inclusiv împrejurimile mănăstirii Banska pentru deplasare și adăpost, trag în polițiști”, susține poliția kosovară.

Primul ministru al autoproclamatei Republici Kosovo, Albin Kurti, a declarat că poliția a înconjurat 30 de atacatori înarmați în nordul provinciei și le-a cerut să se predea.Astăzi, el a susținut că duminică seara persoane necunoscute au tras asupra ofițerilor de poliție kosovari din nordul regiunii, ucigând unul și rănind pe al doilea. 

Duminică după-amiază, dieceza Rasko-Prizren a Bisericii Ortodoxe Sârbe a raportat că bărbați înarmați într-un vehicul blindat au invadat teritoriul mănăstirii ortodoxe medievale din Banjska.

Oficiul pentru Kosovo și Metohija din subordinea Guvernului Serbiei a raportat mai devreme că persoane necunoscute au aruncat grenade în curțile a trei reprezentanți ai partidului Listei Sârbe din Kosovo și Metohija în noaptea de 22 septembrie, în ceea ce Belgradul crede că a fost o încercare de intimidare din partea albanezilor din Kosovo.Directorul biroului pentru Kosovo și Metohija al guvernului sârb, Petar Petkovic, a declarat pe 18 septembrie că, în ciuda cererii UE din 3 iunie de a reduce tensiunile în Kosovo, 22 de incidente pe motive etnice au avut loc din vina Pristinei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img