spot_img
3.5 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăActualitateMai multe orașe din România promit că până în 2030 locuitorii vor...

Mai multe orașe din România promit că până în 2030 locuitorii vor fi obligați: „0 kg consum de carne”, „0 kg produse lactate”,„3 articole vestimentare noi de persoană pe an”,„0 vehicule private” deținute, 1 zbor pe distanță scurtă (mai puțin de 1500 km) la fiecare 3 ani de persoană”. LISTA ORAȘELOR

-

100 de orașe au fondat o coaliție numită C40 Cities Climate Leadership Group (C40). C40 și-a stabilit o „țintă ambițioasă” pentru a atinge obiectivele WEF până în 2030, scrie Ziarul Românesc din Germania.

- Reclama -

Pentru a atinge „Obiectivul”, orașele C40 s-au angajat ca rezidenții lor să respecte următoarea listă de reguli obligatorii:
0 kg consum de carne
„0 kg produse lactate”.
„3 articole vestimentare noi de persoană pe an”.
„0 vehicule private” deținute
„1 zbor pe distanță scurtă (mai puțin de 1500 km) la fiecare 3 ani de persoană”.

La primele 100 de orașe, care au fondat proiectul, s-au alăturat și altele, numărul lor trecând în prezent de 1.100. Pe această listă găsim numeroase orașe din România.

Pe lista completă se află multe orașe din România. Iată ce orașe din România care au aderat la regulile „zero carne, zero lapte, zero mașini” până acum: Aiud, Alba Iulia, Bîrlad, Botoșani, BrașovBuzău, Câmpina, Cluj Napoca, Constanța, Iași,Lugoj, Moinești, Petroșani, Pitești, Suceava, Tulcea, Zalău.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img