PNL o vrea pe Raluca Țurcan șef la Camera Deputaților

0
115

PNL a aprobat prin vot, în şedinţa Biroului Executiv Naţional de marţi, candidatura deputatului Raluca Turcan pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi a mandatat conducerea grupului parlamentar să poarte negocieri în acest sens.

„Noi am votat candidatura Ralucăi Turcan. De asemenea, am mandatat conducerea grupului parlamentar să poarte negocieri privitoare la preşedinţia Camerei Deputaţilor. Din punctul nostru de vedere, PSD – ALDE nu mai au ce să caute la şefia Camerei Deputaţilor şi vom încerca să înlocuim preşedintele Camerei Deputaţilor, care a făcut atâta rău imaginii Parlamentului şi imaginii externe a României, cu un candidat care să poată să asigure conducerea Camerei Deputaţilor în spiritul şi respectul Constituţiei, al legalităţii şi al Regulamentului Camerei”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, marţi, la finalul Biroului Executiv Naţional al partidului.

Întrebat de ce PNL şi USR nu ajung la un consens privind un candidat comun pentru conducerea Camerei Deputaţilor, el a răspuns: „Şi dacă vor fi doi candidaţi nu este niciun fel de problemă pentru că, dacă majoritatea PSD – ALDE nu reuşeşte să adune jumătate plus unu dintre voturi, va exista turul doi şi între noi va exista o înţelegere de susţinere în turul doi. Problema este să reducem numărul de voturi pentru susţinerea candidatului PSD, asta este marea problemă pe care o avem în aceste discuţii”.