spot_img
26.6 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăAnalizeArmata sârbă în stare de alertă după incidente în regiunile populate de...

Armata sârbă în stare de alertă după incidente în regiunile populate de sârbi în Kosovo

-

Serbia și-a adus trupele în stare de alertă pe fundalul unei operațiuni speciale a poliției kosovare în regiunile populate de sârbi în nordul Kosovo pentru curmarea unor „activități criminale”, transmite Radio Europa Liberă.

- Reclama -

Poliția din Kosovo a spus într-un comunicat că unități speciale trimise în zonă au reținut „câțiva oficiali locali de poliție și câțiva cetățeni”, dar au întâmpinat „rezistență armată” în localitatea Zubin Potok, un polițist fiind împușcat și rănit în timpul operațiunii. Un oficial al guvernului sârb, Marko Djuric, a spus că operațiunea poliției kosovare ar fi avut scopul să intimideze etnicii sârbi și ar fi reprezentat o „amenințare directă la adresa stabilității și păcii din regiune”. Președintele sârb, Aleksandar Vucic, a dispus aducerea trupelor sârbe în stare de alertă. Belgradul a pierdut controlul asupra Kosovo după campania aeriană a NATO, în 1999, fosta provincie sârbă proclamându-și independența în 2008.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...